TURISTIČKI AUTOBUSI SETRA SA VIŠE MESTA ZA INVALIDE

Nemački prevoznik „berlinlinienbus.de“ je preuzeo 5 turističkih autobusa Setra opremljenih sa po dva mesta za invalidska kolica.

Setra S 431 DT berlinlinienbus.de wheelchairKompanija „berlinlinienbus.de“ (blb) je započela veliku inicijativu u dugolinijskom autobuskom saobraćaju sa 5 novih turističkih autobusa marke Setra. Dva nova autobusa S 516 HD iz serije ComfortClass 500 i tri spratna autobusa S 431 DT iz serije TopClass 400 su opremljeni sa po dva mesta za invalidska kolica. Ovo znači da autobusi već zadovoljavaju zahteve nemačke zakonske regulative za javni prevoz, koja propisuje broj mesta za hendikepirane osobe u dugolinijskom autobuskom saobraćaju od januara 2016. godine.

Setra S 516 HD berlinlinienbus.de wheelchairDva autobusa S 516 HD primaju po 53 putnika. Opremljeni su specijalnim liftom za hendikepirane osobe „Kinemaxx 300“, koji je patentirao „EvoBus“, a integrisan je u prtljažni prostor sa desne strane iza prednje osovine. Kada je u spuštenoj poziciji, platforma je veoma blizu vozila zbog nosača okrenutim ka unutra, što korisnicima invalidskih kolica daje mnogo manevarskog prostora prilikom ukrcavanja.

Setra S 516 HD berlinlinienbus.de wheelchairTri dabl-dekera S 431 DT mogu da prime po 80 putnika i opremljeni su preklopnom rampom za invalide u niskopodnom delu vozila. Putnici u svih 5 autobusa imaju garantovan besplatan pristup bežičnom internetu. Svako sedište je opremljeno utikačima za struju, pa je moguće preko njih napajati kompjutere i telefone. Vozila su opremljena najnovijim tehnologijama bezbednosti, što uključuje i sisteme asistencije vozaču prilikom kočenja i održavanja rastojanja, kao i za kontrolu održavanja vozila u saobraćajnoj traci.

Setra S 516 HD berlinlinienbus.de wheelchairPreduzeće berlinlinienbus.de je asocijacija nekoliko velikih, srednjih i poznatih nemačkih autobuskih prevoznika koji trenutno pokrivaju preko 200 dugolinijskih destinacija u Nemačkoj i 100 destinacija u Evropi. U asocijaciji su između ostalih i preduzeća Bayern Express & P. Kühn Berlin GmbH (BEX), Regionalverkehr Dresden (RVD) i Autokraft (AK) iz grada Kil, koje pripada nemačkoj železničkoj kompaniji Deutsche Bahn AG, kao i HARU-Reisen i Steinbrück-Reisen.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica