Logo

Semberija Transport, Bijeljina

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz BiH.

Postod lav » Sre Okt 07, 2009 9:13 pm

Jovan je napisao:Malo prije na liniji za Berlin Isuzu, SRAMOTA :!: :!: :!: Ispocetka su zaista bili medju boljim prevoznicima, cijene povoljne, osoblje ljubazno, autobusi solidni, ali u poslednje virjeme su sve gori i gori :!:
Ali nema veze to ce se njimaq obiti o glavu, ja kao putnik uvjek mogu birati prevoznika, a on mora da se izbori za putnike. A da napomene da mu je konkurencija Kantic, sa 417HDH istom cijenom u poslednje vrijeme, cek su torbe 1eur u Kantia za razliku 3eur u Semberije, i u Kantica karta vazi 6mjeseci a u Semberije 3. Pa sad koliko imaju sanse, ja mislim da nece dugo :!:

Isuzu za Berlin.Dragi boze nisu normalni,oni kontaju nov autobus pa ajd moze do Berlina :twisted: :evil: .Jeli bili putnika :?:
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Sponzor

Postod Jovan » Čet Okt 08, 2009 10:44 am

lav je napisao:
Jovan je napisao:Malo prije na liniji za Berlin Isuzu, SRAMOTA :!: :!: :!: Ispocetka su zaista bili medju boljim prevoznicima, cijene povoljne, osoblje ljubazno, autobusi solidni, ali u poslednje virjeme su sve gori i gori :!:
Ali nema veze to ce se njimaq obiti o glavu, ja kao putnik uvjek mogu birati prevoznika, a on mora da se izbori za putnike. A da napomene da mu je konkurencija Kantic, sa 417HDH istom cijenom u poslednje vrijeme, cek su torbe 1eur u Kantia za razliku 3eur u Semberije, i u Kantica karta vazi 6mjeseci a u Semberije 3. Pa sad koliko imaju sanse, ja mislim da nece dugo :!:

Isuzu za Berlin.Dragi boze nisu normalni,oni kontaju nov autobus pa ajd moze do Berlina :twisted: :evil: .Jeli bili putnika :?:

Pa mogu ti reci koliko sam vidio solidno je popunjen, ali ti koji su isli sigurno vise nece s njima. Iz Zvornika krecu u 9:30 ili 10h u srijedu, a po redu voznje u Berlinu su oko 8h u cetvrtak, a jadni i ljudi koji su putovali i vozaci. Jos autobus nema ni wc, ni kabinu za spavanje vozaca, za tv ne znam. A o udobnosti da ne pricamo, ja bi za to oduzimao koncesiju odmah :x
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod PEX » Čet Okt 08, 2009 3:37 pm

Jovan je napisao:jos autobus nema ni wc, ni kabinu za spavanje vozaca, za tv ne znam.A o udobnosti da ne pricamo, ja bi za to oduzimao koncesiju odmah :x

Ima TV/DVD i kuhinju :wink:
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Jovan » Čet Okt 08, 2009 4:55 pm

PEX je napisao:
Jovan je napisao:jos autobus nema ni wc, ni kabinu za spavanje vozaca, za tv ne znam.A o udobnosti da ne pricamo, ja bi za to oduzimao koncesiju odmah :x

Ima TV/DVD i kuhinju :wink:

OK, ali nije toliko ni bitna oprema, vec sta mislis kako je sjedit 20sati
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod elvis » Čet Okt 08, 2009 6:29 pm

Vec smo zakljucili da je i dosta MAN-ova neudobno,a rijetko se u zadnje vrijeme govori o tome,a non-stop voze na takvim relacijama,tako da ne vidim nista lose u tome sto su ovi spremili Isuzu-a,barem dok se ne uvjerim u njegovu udobnost,jer ne znam kakva su sjedista u njemu,niti koliko ih ima...sigurno je da niko u njemu ne sjedi na trupcu pa mu je neudobno
elvis
Član

Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 10:44 pm

Postod PEX » Čet Okt 08, 2009 6:50 pm

Što se tiče WC-a pola prevoznika ne da putnicima da ga koriste,tako da i u velikim busevima putnik kao da nema WC :wink:
Ali ipak ISUZU NIKAKO nije za tako duge relacije!
PEX
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Čet Okt 08, 2009 6:54 pm

PEX je napisao:Što se tiče WC-a pola prevoznika ne da putnicima da ga koriste,tako da i u velikim busevima putnik kao da nema WC :wink:
Ali ipak ISUZU NIKAKO nije za tako duge relacije!

A kabina za spavanje :?: Isuzu je nuzno zlo na svakoj relaciji, a na medjunarodnim najbolje da ukinu liniju ako ne mogu poslat autobus, nego da se sramote. Ja da sam tad putovao nema teorije da bih usao u Isuzu
Jednostavno ako nema putnika, posteno je da ukine liniju
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Iosis » Čet Okt 08, 2009 7:45 pm

Predpostavaljam da se radi o Isuzu Turquoise. Stvarno je ludost poslati takav autobus na tako dugu relaciju.
Jednom sam išao od Doboja do Novog Sada u Isuzu Severtransa, put je trajao 7 sati, autobus pun. Ni malo komforno na relaciju te dužine.
Neko je upitao od putnika vozača zbog čega ovaj mali bus, vozač je odgovorio da gazda tako naredio, neće da šalje veliki bus jer onda nema mnogo zarade. :roll:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Aleks_BGD » Čet Okt 08, 2009 9:09 pm

Petar je u temi Pegaz Ivanjica napisao sledece,tj ono sto radi Pegaz,to radi i Semberija mnogo prosta matematika,prosudite sami:
petar je napisao:-a sto se tice linije znas kako razmisljaju prevoznici poslacu mercedes koji trosi 15 litara na 100 km i za pun obrt potrosicu 90 litara(600km),sto je negde 9.000 dinara ako posalje veliki autobus koji trosi 30l na 100 km on ce da potrosi 180 litara ili nekih 18.000 dinara sto znaci usteda od 9.000 dinara....jos ako si monopolista kao sto je pegaz iz sjenice to mozes da radis ko ***CENZURISANO*** putnike sto se lome jos karta ako se neveram oko 1.000 dinara!

Znaci nebtino o kojoj se liniji radi ili kilometrazi,bitno je da gazdi ostane sto vise.A putnike ko shljivi,ako neces nemoras....niko ga nebije po usima fa putuje minibusom.
Poslednji put menjao Aleks_BGD dana Čet Okt 08, 2009 9:11 pm, izmenjena samo jedanput
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod PEX » Čet Okt 08, 2009 9:10 pm

Jovan je napisao:A kabina za spavanje :?:

Vidi Jovane,milion puta se desilo da moj ćale i kolege zbog nedostatka prtljažnog prostora kada se vraćaju iz Pariza moraju torbe i kofere od putnika da stavljaju u krevet tj.kabinu...Tako ispadne ima krevet,a kao da ga nema,kad ne vozi,sve vreme mora da presedi na suvozačevom mestu ;) Bilo je i slučajeva kada su torbe morali da trpaju i u kabinu za spavanje i u WC ;)
PEX
Profesionalni vozač

Postod Neo » Čet Okt 08, 2009 9:48 pm

Prosao sam danas pored MAN 280 kod autobuske stanice u Tuzli kojem je otpao tocak prilikom izlaska na glavni put...
Image
Korisnikov avatar
Neo
Gazda

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 7:12 am

Postod Jovan » Pet Okt 09, 2009 8:28 am

Aleks_BGD je napisao:Petar je u temi Pegaz Ivanjica napisao sledece,tj ono sto radi Pegaz,to radi i Semberija mnogo prosta matematika,prosudite sami:
petar je napisao:-a sto se tice linije znas kako razmisljaju prevoznici poslacu mercedes koji trosi 15 litara na 100 km i za pun obrt potrosicu 90 litara(600km),sto je negde 9.000 dinara ako posalje veliki autobus koji trosi 30l na 100 km on ce da potrosi 180 litara ili nekih 18.000 dinara sto znaci usteda od 9.000 dinara....jos ako si monopolista kao sto je pegaz iz sjenice to mozes da radis ko ***CENZURISANO*** putnike sto se lome jos karta ako se neveram oko 1.000 dinara!

Znaci nebtino o kojoj se liniji radi ili kilometrazi,bitno je da gazdi ostane sto vise.A putnike ko shljivi,ako neces nemoras....niko ga nebije po usima fa putuje minibusom.

Znas kako, npr Berlin je daleko i autobus bude pun mozda 5-6 puta u godini, a ostalo vrijeme ima mozda po 10ak putnika Evo nr kad sam vidio Isuzu bilo je mozda 10-15 putnika, koliko sam vidio Isuzu dobro popunjen. Ali stvar je u tom nije isto voziti liniju od 200-300km i od 2000km. Ja shvatam da se njima ne isplati radi 10ak putnika poslati Cityliner, ali u tom slucaju takvu liniju i ne treba da voze, prave stetu i sebi i drugim prevoznicima, a najvise putnicima. Oni u ovom slucaju samo "osteti" Kantica za 10ak putnika koji vjerovatno vise nikad nece putovati sa Semberijom, osteti sebe jer dere taj Isuzu, koji moze voziti za Tuzlu, Beograd, Pale,... a niko nema zarade. A da ne pricamo kako su se proveli putnici koji su rezervisali karte racubajuci na Cityliner, a ono dode Isuzu

Pex znam i ja za to da se stvari trpaju u kabinu, pa cak i u prolaz izmedju WC i kabine na drugim vratima :lol: I da se WC ne koristi, ali ar bi po nekom zakonu trebala biti kabina, jer ako ces citavo vrijeme sjediti na suvozacevom mjestu, onda te dodje skoro isto kao da si i vozio :?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod PEX » Pet Okt 09, 2009 9:54 am

Jovan je napisao:Pex znam i ja za to da se stvari trpaju u kabinu, pa cak i u prolaz izmedju WC i kabine na drugim vratima :lol: I da se WC ne koristi, ali ar bi po nekom zakonu trebala biti kabina, jer ako ces citavo vrijeme sjediti na suvozacevom mjestu, onda te dodje skoro isto kao da si i vozio :?

Ma gore sedeti na suvozacevom mestu nego voziti...Vozačko sedište je daleko udobnije od suvozačevog,a i kad voziš brže ti prodje put..
Što se tiče ISUZU-a potpuno si u pravu i ti i ostali,on nije za duge linije..Tako je pre Fudeks kad je imao ISUZU-a (do prosle godine) slao ga stalno za Skoplje i izgubio sve putnike,e posle se gazda Dule opametio i počeo da šalje Setre 400,Citylinere,Man-a i ostale na Skoplje,i uz to počeo da deli sokove,kafe i čokoladice i rezultat toga je da je sad najjači po broju putnika na Skoplju ;)
PEX
Profesionalni vozač

Postod Iosis » Pet Okt 09, 2009 11:11 am

Eto to je odličan primjer kako treba postupat sa putnicima, naravno onim koji su ljubazni. To nije mnogo za gazdu ali mnogo znači putniku. Meni čak ne treba ništa samo da bude autobus čist, održavan kako treba, ne mora da bude Neoplan ili neki drugi bus visoke klase.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Jovan » Pet Okt 09, 2009 1:52 pm

Nazalost ovi rade obrnuto, mislim da ce da izgube i ovo putnika sto imaju :(
Korisnikov avatar
Jovan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz BiH