Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod Krle » Pon Apr 26, 2010 11:12 am

Aleks, sta je sa ovim malim???Ciji je, gde je, znas li?
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Sponzor

Postod markotar » Pon Apr 26, 2010 2:10 pm

cone je napisao:Postoje, ali sve zavisi od tražnje i zainteresovanosti kupaca. Sad, da li bi to bio B9LA (pusher) ili B9SALF (puller), vreme će pokazati.

Za sada se pokazuje interesovanje za Low Entry varijantama.

Da konkretizujem, ukoliko bi se uskoro raspisao neki novi tender za Beograd (pod uslovom da ne bude namešten Ikarbusu da izađe iz "krize"), dakle kako za GSP tako i za privatnike..

2012. ističe ugovori i privatnicima, a verovatno će se za produženje tražiti i veći broj zglobnih vozila...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Aleks_BGD » Uto Apr 27, 2010 4:24 pm

Krle je napisao:Aleks, sta je sa ovim malim???Ciji je, gde je, znas li?

Stoji na ulazu u Pozarevac posle OMV Pumpe sa leve strane.Ima tu neka firma,verovatno je propala pa stoji tu propada..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Krle » Uto Apr 27, 2010 5:13 pm

Morace to da se ispita :D
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod cone » Sre Apr 28, 2010 3:19 pm

markotar je napisao:
cone je napisao:Postoje, ali sve zavisi od tražnje i zainteresovanosti kupaca. Sad, da li bi to bio B9LA (pusher) ili B9SALF (puller), vreme će pokazati.

Za sada se pokazuje interesovanje za Low Entry varijantama.

Da konkretizujem, ukoliko bi se uskoro raspisao neki novi tender za Beograd (pod uslovom da ne bude namešten Ikarbusu da izađe iz "krize"), dakle kako za GSP tako i za privatnike..

2012. ističe ugovori i privatnicima, a verovatno će se za produženje tražiti i veći broj zglobnih vozila...

Konkretno ne mogu ništa da ti kažem, a teško ni bilo ko u Neobusu. Kada dođe vreme tendera i kada se otkupi konkursna dokumentacija, ona će sadržati tehnički opis traženog vozila. Na osnovu toga će se odlučiti sa kojom će se šasijom izaći na tender i kako će konačno to vozilo izgledati.

I kada je Novi Sad raspisivao tender, tek se na osnovu tehničkog opisa iz konkursne dokumentacije odlučilo da se ponudi vozilo na šasiji B9L.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod ОСТОЈА » Pet Apr 30, 2010 10:19 am

Цоне је у праву, нико ни у Необусу о томе не може тачно ништа да каже.

Имамо доста интересовања од приватних превозника из Бг за соло возила, ЛЕ и СЛФ, а кад се потпишу уговори, бићете обавештени овде. За сада, од приватника, нико није озбиљно разматрао зглоба.

Понуде су им уручене, имају све информације, у сталном смо контакту и сад чекамо и надамо се.

Људи из тих удружења приватника су били код нас у фабрици, са некима смо се виђали у Бг, заиста су пословни и културни, хоће максималан квалитет за сваки свој динар (што је нормално за приватнике), тако да очекујемо да због Уредбе Владе Србије, купе домаће аутобусе, а тренутно, једини у Србији ко може да гарантује пристојан квалитет јесте Необус.

Верујем да би и остали приватни превозници брзо дошли код нас, чим би десетак Необуса изашло на престоничке улице.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod profa_chb » Pet Apr 30, 2010 6:42 pm

slažem se :)
što se tiče zglobova, mislim da bi (ako bi uopšte neko bio zainteresovan, gsp, privatnici) bio idealan neki na B9SALF šasiji, od 17 metara, za linije sa velikim opterećenjem i uzanim ulicama (25, 26, 48, 83...)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod amm8990 » Pet Apr 30, 2010 7:39 pm

Je l' vama radi neobus sajt?
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod markotar » Sub Maj 01, 2010 7:13 pm

Naravno, proizvodi se ono što može da se proda. :wink: U svakom slučaju, Beogradu trebaju 4 vrata i 100% niskopodnost.

Kao što rekoh, mislim da će ih privatnici kupovati samo ukoliko Grad Beograd bude izričito tražio da se na tenderu izađe sa određenim brojem zglobova, a svako će vam reći da je to u ovom trenutku nasušna potreba (jer privatnici voze na pojedinim linijama gde je solo jednostavno nedovoljan i van svake pameti). Ukoliko ih Grad ne "natera" da kupuju zglobove, tj. ukoliko se kao i na prvom tenderu bude gledao samo ukupan broj vozila, a ne i njihove ostale karakteristike, oni to, naravno, neće ni raditi jer su solaći i jeftiniji i jednostavniji za održavanje. Do sada je zglobove u značajnom broju kupovala samo Lasta.

Naravno, drago mi je da ozbiljno interesovanje postoji (da ne spekulišemo sad ko je u pitanju, a mislim da znam). Mišljenja sam da bi Neobus sigurno mogao da ima lepu budućnost i da se konačno probije u BG. Zdrava konkurencija između domaćih proizvođača (koje do sada nije bilo jer su se poslovi nameštali, svi znamo kome, računajući tu i LiAZ, pa je i kvalitet bio u skladu sa time) je više nego potrebna!

P.S.
Mislim da LE nije dobar za uslove Beograda i ne bih voleo da ih vidim ovde, dok je SLF odličan i više je nego dobro došao; gledajući isključivo iz ugla putnika.

P.S.2.
Meni neće da otvori sajt, stalno iskače "The connection has timed out", Opet problemi sa ruterima?
markotar
Član

Postod ОСТОЈА » Sub Maj 01, 2010 11:10 pm

Sa sajtom ima neki problem očigledno, ne mogu da mu pristupim od kuće, ali ne znam šta je.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod Nibus-ja » Sub Maj 01, 2010 11:22 pm

markotar je napisao:Naravno, proizvodi se ono što može da se proda. :wink: U svakom slučaju, Beogradu trebaju 4 vrata i 100% niskopodnost.

Kao što rekoh, mislim da će ih privatnici kupovati samo ukoliko Grad Beograd bude izričito tražio da se na tenderu izađe sa određenim brojem zglobova, a svako će vam reći da je to u ovom trenutku nasušna potreba (jer privatnici voze na pojedinim linijama gde je solo jednostavno nedovoljan i van svake pameti). Ukoliko ih Grad ne "natera" da kupuju zglobove, tj. ukoliko se kao i na prvom tenderu bude gledao samo ukupan broj vozila, a ne i njihove ostale karakteristike, oni to, naravno, neće ni raditi jer su solaći i jeftiniji i jednostavniji za održavanje. Do sada je zglobove u značajnom broju kupovala samo Lasta.

Naravno, drago mi je da ozbiljno interesovanje postoji (da ne spekulišemo sad ko je u pitanju, a mislim da znam). Mišljenja sam da bi Neobus sigurno mogao da ima lepu budućnost i da se konačno probije u BG. Zdrava konkurencija između domaćih proizvođača (koje do sada nije bilo jer su se poslovi nameštali, svi znamo kome, računajući tu i LiAZ, pa je i kvalitet bio u skladu sa time) je više nego potrebna!

P.S.
Mislim da LE nije dobar za uslove Beograda i ne bih voleo da ih vidim ovde, dok je SLF odličan i više je nego dobro došao; gledajući isključivo iz ugla putnika.

P.S.2.
Meni neće da otvori sajt, stalno iskače "The connection has timed out", Opet problemi sa ruterima?

A mozda opet nameste LIAZ-ovim zglobnjacima da se pojave u BG-u :roll:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod markotar » Ned Maj 02, 2010 2:23 pm

Lično sumnjam da će LiAZ-u ponovo biti nameštan posao, pošto ključni igrač više nije sa nama... No dobro, sve je moguće, da ne idemo u OT, sačekaćemo i videćemo, a ovde pratimo Neobus. :wink:
markotar
Član

Postod cone » Uto Maj 04, 2010 10:35 am

Nov autobus

Image

Javno preduzeće za prevoz putnika „Vrbas“ proširilo je vozni park novim autobusom marke „Neobus“, za čiju je kupovinu izdvojili nešto manje od 100.000 eura. Prema rečima Vladimira Papuge, direktora preduzeća, zahvaljujući subvenciji države, sajamskom popustu i posebnim popustom odobrenim od „Neobusa“, novi autobus koštao je 30.000 eura manje nego što je osnovna cena.

„Autobus koji smo kupili je prigradsko-turističkog tipa i za početak će biti korišćen za vanredne polaske i dalje destinacije, ali je sigurno da će saobraćati i na našim redovnim linijama ka Novom Sadu. Ovakve investicije bi trebalo da budu redovna pojava u JP Vrbas, ali s obzirom na tešku situaciju koju smo zatekli ovde, trebaće nam mnogo truda da preduzeće postavimo na potpuno zdrave noge“, rekao je Vladimir Papuga.
Primopredaji vozila prisustvovao je i dr Željko Vidović, predsednik opštine Vrbas. “Dobro je je da je preduzeće iskoristilo sve pogodnosti i popuste i tako obezbedilo da kupi vozilo po najnižoj mogućoj ceni. Osim toga, ovo je dokaz da svako javno preduzeće može i mora biti okrenuto razvoju, kao i da angažovana uprava može da napravi veliki pomak u odnosu na prethodni period, kada je ovo preduzeće bilo skoro otpisano“, rekao je dr Vidović.

Izvor: Vrbas.net
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod markotar » Sre Maj 05, 2010 8:09 pm

Sajt još uvek ne radi...
markotar
Član

Postod PEX » Pet Maj 07, 2010 10:03 pm

Image