cone je napisao:Postoje, ali sve zavisi od tražnje i zainteresovanosti kupaca. Sad, da li bi to bio B9LA (pusher) ili B9SALF (puller), vreme će pokazati.
Za sada se pokazuje interesovanje za Low Entry varijantama.
markotar je napisao:cone je napisao:Postoje, ali sve zavisi od tražnje i zainteresovanosti kupaca. Sad, da li bi to bio B9LA (pusher) ili B9SALF (puller), vreme će pokazati.
Za sada se pokazuje interesovanje za Low Entry varijantama.
Da konkretizujem, ukoliko bi se uskoro raspisao neki novi tender za Beograd (pod uslovom da ne bude namešten Ikarbusu da izađe iz "krize"), dakle kako za GSP tako i za privatnike..
2012. ističe ugovori i privatnicima, a verovatno će se za produženje tražiti i veći broj zglobnih vozila...

markotar je napisao:Naravno, proizvodi se ono što može da se proda.U svakom slučaju, Beogradu trebaju 4 vrata i 100% niskopodnost.
Kao što rekoh, mislim da će ih privatnici kupovati samo ukoliko Grad Beograd bude izričito tražio da se na tenderu izađe sa određenim brojem zglobova, a svako će vam reći da je to u ovom trenutku nasušna potreba (jer privatnici voze na pojedinim linijama gde je solo jednostavno nedovoljan i van svake pameti). Ukoliko ih Grad ne "natera" da kupuju zglobove, tj. ukoliko se kao i na prvom tenderu bude gledao samo ukupan broj vozila, a ne i njihove ostale karakteristike, oni to, naravno, neće ni raditi jer su solaći i jeftiniji i jednostavniji za održavanje. Do sada je zglobove u značajnom broju kupovala samo Lasta.
Naravno, drago mi je da ozbiljno interesovanje postoji (da ne spekulišemo sad ko je u pitanju, a mislim da znam). Mišljenja sam da bi Neobus sigurno mogao da ima lepu budućnost i da se konačno probije u BG. Zdrava konkurencija između domaćih proizvođača (koje do sada nije bilo jer su se poslovi nameštali, svi znamo kome, računajući tu i LiAZ, pa je i kvalitet bio u skladu sa time) je više nego potrebna!
P.S.
Mislim da LE nije dobar za uslove Beograda i ne bih voleo da ih vidim ovde, dok je SLF odličan i više je nego dobro došao; gledajući isključivo iz ugla putnika.
P.S.2.
Meni neće da otvori sajt, stalno iskače "The connection has timed out", Opet problemi sa ruterima?

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju