Konačno stižemo na ulaz u Austriu, gde proveravamo dal treba da dopunimo GO-BOX.
Nickelsdorf
Odavde se javljam Duletu (prethodno mi je rekao da ga cimnem kad budemo na Nickelsdorfu, da on polako krene da nas dočeka na stanici Erdberg)
Nastavljamo put dalje, ispred Beča opet počinje kiša, i stvara se velika gužva na prilazu gradu. Oko 18h stižemo na Erdberg, posle 2-3 minuta, dolazi Dule, lepo se pozdravismo po starim srpskim običajima, kao i uvek

, potom se Dule pozdravlja sa mojim ćaletom i kolegom koje poznaje od ranije, ulazimo u bus, i Dule nam pokazuje parking stanice (Ni ćale ni kolega nisu znali gde je, jer su prvi put na redovnoj liniji u Beču, a samim tim i na stanici). Parkiramo se, skuvam ja kafe, dok smo pakovali tašne da polako krenemo ka stanu za fudeksove vozače, svi smo razgovarali, šalili se, u prijatnom Setrinom ambijentu

Potom dolazi jedna nazovi "žena", predstavnik Blagusa (inače rodom iz Srbije, ne znam tačno koje mesto, čini mi se Brza Palanka

) i tu nam je "prosipala" neke priče, i pogrešno objanila gde se nalazi stan. Kada smo sve popakovali i popili

polako smo krenuli na metro, to je bilo oko 18:35 (naravno Dule nam je vodič, i pokazatelj

) Usput priča i veliko zezanje 3 šofera i mene budućeg šoferčića

Ulazimo u metro, ja se prvi put vozim, sve mi čudno i neobično

, ubrzo izlazimo, i žurimo u market (jer u Beču prodavnice rade samo do 19h) Odma na ulazu, jedna radnica prigovara kako jos samo par minuta rade i da pozurimo, tu mi kupismo sve što nam treba, i na kraju PIVO obavezno

Stižemo na kasu, radnica ćaletu izdaje račun, on da se malo našali sa njom, vadi 1000 dinara da plati

Kad je ona počela "No, no, no" mi svi patos
Sledi nastavak ove opširne priče