Logo

Kupovina polovnog automobila do 5000e

Slike i rasprave o automobilima.

Postod djole » Uto Avg 16, 2011 6:00 pm

Sva nova vozila u inostranstvu su kupljena na lizing i koriste se kao sluzbena vozila sa mogucnoscu koriscenja i za privatne svrhe. Vozis auto dok ne napuni 4 godine, pa menjas i ophodis se prema tom autu kao prema sluzbenom, iako mu se nesto pokvari ide u servis o trosku firme. Posle tih 4 godina, prodaje se, neki se doteravaju kod nas, a i uopste na placevima ima najvise auta starih 4 godine, a i ovi sto se prodaju koji su stariji su isto bili na lizing... To je sve u 99 % slucajeva. Zato je moj stav da je sve to u najmanju ruku izakano, neki manje, neki vise iako su tamo dobri putevi, gorivo i sve redom.. Za benzince govorim iz licnog iskustva, imam jednog dizela i benzinca u familiji, i benzinac se mnogo bolje pokazao ( mozda je i imao vise srece sto ti kazes :D )
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod shakal » Uto Avg 16, 2011 6:17 pm

To ste u pravu! kupovina polovnjaka je uvek macka u dzaku! moze da se pogodi nesto bas lose, a moze i dobar auto da bude, da ne bude nikakvih problema!
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 6:46 pm

Jeste Djole u suštini si u pravu samo što to ne važi za sva vozila. Nema gore svako pravo da službeno vozilo koristi i u privatne svrhe čak i dosta manje nego kod nas. Druga stvar oni koji to pravo koriste u obavezi su da to vozilo otkupe na kraju lizinga (obično ga posle toga prodaju i zato ga i održavaju kako treba), a i mentalitet ljudi je malo drugačiji. Ni meni nije bilo to u početku najjasnije jer sam mislio kao ti dok se nisam uvjerio da se gore privatna vozila uglavnom prodaju kod turaka i arapa po kojekakvim polu-otpadima i najčešće u sumnjivom stanju sa 200+ hiljada kilometra. Ako hoćeš 1.Hand auto fizičkog lica to je em skupo em nemaš pravo na odbitak poreza em se sam *ebavaš oko papira što je i skupo i komplikovano. Po meni je bolja varijanta auto sa lizinga em nisu stara em su u 99% slučajeva full service history em imaš pravo na odbitak poreza em ti firma od koje kupuješ završava sve papire (zoll table, odjavu, carinske papira) koji te na kraju dođu jeftinije nego da ti sam ganjaš :)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod bogda78 » Uto Avg 16, 2011 6:47 pm

A šta misliš o Stilu?Ja vozim karavana dve godine,kupe je mnogo moćniji na oko,dobar auto,ne kvari se puno,a JTD ide kao metak,a nije ni ovako skup?
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 6:49 pm

shakal je napisao:To ste u pravu! kupovina polovnjaka je uvek macka u dzaku! moze da se pogodi nesto bas lose, a moze i dobar auto da bude, da ne bude nikakvih problema!

Zato ne žuri otvori četvero oči i ako možeš uzmi nešto direktno iz uvoza manje su šanse da se pokaješ :wink:
Kassbohrer
Član

Postod djole » Uto Avg 16, 2011 7:07 pm

Kassbohrer je napisao:Jeste Djole u suštini si u pravu samo što to ne važi za sva vozila. Nema gore svako pravo da službeno vozilo koristi i u privatne svrhe čak i dosta manje nego kod nas. Druga stvar oni koji to pravo koriste u obavezi su da to vozilo otkupe na kraju lizinga (obično ga posle toga prodaju i zato ga i održavaju kako treba), a i mentalitet ljudi je malo drugačiji. Ni meni nije bilo to u početku najjasnije jer sam mislio kao ti dok se nisam uvjerio da se gore privatna vozila uglavnom prodaju kod turaka i arapa po kojekakvim polu-otpadima i najčešće u sumnjivom stanju sa 200+ hiljada kilometra. Ako hoćeš 1.Hand auto fizičkog lica to je em skupo em nemaš pravo na odbitak poreza em se sam *ebavaš oko papira što je i skupo i komplikovano. Po meni je bolja varijanta auto sa lizinga em nisu stara em su u 99% slučajeva full service history em imaš pravo na odbitak poreza em ti firma od koje kupuješ završava sve papire (zoll table, odjavu, carinske papira) koji te na kraju dođu jeftinije nego da ti sam ganjaš :)

sad bas pisem iz Holandije, i moj zet vozi Audi A3 TSI ( 160 konja ) kao sluzbeni i privatni, firma placa sve, gorivo, servise, registraciju, on samo nesto vise od 200 evra mesecno ( nisam siguran, pre je za Golfa placao 200 evra ). Pre par meseci mu je istekao lizing za Golfa, i dobio je neki limit od 40 000 za nov auto, toliko mu dozvoljava pozicija na kojoj se nalazi, krenuo je od Pezoa 206, pa Golf i sad ovo... Nisam ni znao da taj vid lizinga postoji, mislio sam da je na foru kao kod nas, putni nalog i sve redom, kad ono nema, moze da ga koristi bez ogranicenja, cak i supruznik moze da ga koristi bez prisustva onog na koga se vodi vozilo. Njegova firma ima nekih 3 000 zaposlenih i oko 400 auta koji se koriste na taj nacin. Sa druge strane, moja sestra koja je takodje zavrsila fakultet nema pravo koriscenja auta posto radi na 5 minuta bajsom od kuce, ali je na prethodnom poslu imala auto na tu foru,ali je radila u drugom gradu. Kad je promenila posao, vratila je i auto. Druga sestra nema fakultet, i vozi svaki dan svojim autom 100 km u jednom smeru do posla. Kazu u sali da se tamo razgovor za posao zavrsava u salonu automobila gde biras novi auto ( naravno ako vredis firmi, to je njihov nacin da te zadrzi ). Slazem se da su ti auti odlicno odrzavani jer to sve firma placa, ali postoji i ona druga strana medalje, tj kako su vozeni posebno u Nemackoj gde na dobrom delu autoputa nema ogranicenja
-Mario Andretti-
djole

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 7:20 pm

To ti vejrujem meni je lik objašnjavao da u DE uopšte nije bitno ko vozi, bitno je samo da je auto registrovano i osigurano oni izgleda za punomoć i slične stvari ne znaju sad dal me lagao ne znam... za Holandiju ne znam nisam bio nikad, dok recimo u Belgiji nije problem naći dobro auto a nisu ni skupi uopšte. Djole vjeruj mi bolje na autobahnu vožnja koliko može nego kod nas 80 km/h :) Motor se sredi kakav god da je, a danas svi izdrže 400000 bez otvaranja, ali kad se na ovim našim džadama raspadnu prvo trapovi pa se onda rastrese i rasklima prvo enterijer pa onda i sve ostalo što može da se rasklima tu pomoći nema, može to sve da se nekako sredi i privremeno utegne ali tu više nema auta :(
Kassbohrer
Član

Postod djole » Uto Avg 16, 2011 7:28 pm

da, u Belgiji su dosta jeftina vozila, dok su Holandiji bas skupa, mislim da su i nova skuplja nego kod nas ( pitanje je koliko je to relevantno posto postoji verovatnoca da kod nas ide neka Z kategorija vozila, kao i svega :lol: ). Na holandskim placevima mozes naci i auta sa napisom "export only", to su iz Belgije, kod njih ne moze da se uveze :wink:. Pa da, za nase dzade i nisu pravljeni ovi teski automobili, stalno neki silent blokovi, ramena, amortizeri, stabilizatori :lol: . Isto, cini mi se da nase sunce ne prija mnogo boji, ovo severno mnogo manje przi boju

nije do 5 000 evra, ali ko voli egzotiku :D
http://www.polovniautomobili.com/oglas1362382/shuanghuan_ceo_3/#2
vidjao sam ga po Beogradu, bio je LO tablice

i za entuzijaste, do 5 000 :lol:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1345832/yugo_florida_in_14_hdi_dizel/#7
-Mario Andretti-
djole

Postod PEX » Uto Avg 16, 2011 8:21 pm

Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Ja sam najvise za Audi, jeste da je malo skuceniji, napred i pozadi, ali ne treba mi neka velika komocija, jer cu ga ja najvise voziti (matori stalno na putu, a i kad je kod kuce, mrzi ga da vozi pa ga vozim uglavnom ja) i mama samo do posla i nazad sto ode (3-4 km). Jeste skuplji u proseku za 1.000E od B5.5, ali ipak mi je lepsi.
I da, najverovatnije cemo ga uvesti, ima cale ortake u Nemackoj, mada i tamo su skupi u pm.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod milan.nk » Uto Avg 16, 2011 9:54 pm

PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Ja sam najvise za Audi, jeste da je malo skuceniji, napred i pozadi, ali ne treba mi neka velika komocija, jer cu ga ja najvise voziti (matori stalno na putu, a i kad je kod kuce, mrzi ga da vozi pa ga vozim uglavnom ja) i mama samo do posla i nazad sto ode (3-4 km). Jeste skuplji u proseku za 1.000E od B5.5, ali ipak mi je lepsi.
I da, najverovatnije cemo ga uvesti, ima cale ortake u Nemackoj, mada i tamo su skupi u pm.

To potpuno podržavam, i jeste, bolji je Audi, tu nema dileme, samo što ja vidim kao manu kod Audija jeste jedna greška na motorima, pogotovo 2.0... Ali o tom po tom...
milan.nk

Postod gospodin dzo » Uto Avg 16, 2011 9:55 pm

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ra_19_jtd/
Ne znam,ali meni se ovaj cini kao sasvim ok za te pare...:P
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Aleks_BGD » Uto Avg 16, 2011 9:55 pm

milan.nk je napisao:
PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.

To potpuno podržavam, i jeste, bolji je Audi, tu nema dileme, samo što ja vidim kao manu kod Audija jeste jedna greška na motorima, pogotovo 2.0... Ali o tom po tom...

Audi prednjaci samo po boljem dizajnu,malo je lepsi od Pasata.Bar po meni...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Aleks_BGD » Uto Avg 16, 2011 10:07 pm

Za ljubitelje VW....presao 240 000...
Image
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 11:08 pm

Jesu skupi to stoji ali su traženi, mada ako ti nije puno 2.5 TDI može puno jeftinije od 1.9 TDI. I moj ti je iskreni savjet ako ikako možeš otiđi gore lično. Ja sam u subotu došao odozgo obišli smo masu placeva, nisam baš zagledao Audije jer me nisu interesovali a čini mi se nema ih baš mnogo u prodaji u Njemačkoj pogotovo ovih starijih oko 2001/2002 godišta.
Kassbohrer
Član

Postod Nele Nibus » Uto Avg 16, 2011 11:15 pm

Kassbohrer je napisao:

Jesu skupi to stoji ali su traženi, mada ako ti nije puno 2.5 TDI može puno jeftinije od 1.9 TDI. I moj ti je iskreni savjet ako ikako možeš otiđi gore lično. Ja sam u subotu došao odozgo obišli smo masu placeva, nisam baš zagledao Audije jer me nisu interesovali a čini mi se nema ih baš mnogo u prodaji u Njemačkoj pogotovo ovih starijih oko 2001/2002 godišta.

Najbolje po meni do 2.0 jer za 2.5 je kod nas papreno skupa registracija.. Po meni su ok i Audi i Passat B 5.5 ali Audi je od uvek vazio kao vozilo bolje klade od VW...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili