Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod petar leskovac » Uto Jun 11, 2013 1:23 pm

kako_
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

Sponzor

Postod djole » Uto Jun 11, 2013 3:56 pm

Ulogujes se na sajt i odes na "moj profil", tamo procunjas malo i naci ces. Ima i opcija brisanja i deaktiviranja
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod stralis3 » Uto Jun 11, 2013 9:09 pm

petar leskovac je napisao:Hvala Cuja!a polako s ogibljenje :wink: imam je tek dva dana juce se provozao jedan krug,danas je nisam ni pogledao radim i nemam vreme :)

Rece da trebas na Lebane da ga prevedes,a vidim da je post promenjen...a auto ima LB tablice. :roll:
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod PEX » Uto Jun 11, 2013 11:33 pm

E bas je Petar je*ivetar :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod stralis3 » Čet Jun 27, 2013 4:46 pm

Kod Puntica kamenje iz tockova zna da prsti i da skida farbu kod prednjeg dela praga,a u mom slucaju je pocelo da se ljusti sve vise,pa sam resio da to sredim da se ne siri dalje,juce sam dovezao masinu od limara...covek se potrudio i ofarbao prag celom duzinom,a boju je pogodio fenomenalno,sa obe strane.

Image

Coveka sam zamolio i da mi ispolira farove

Image

A ja sam danas podigao haubu,pogledao stanje svih tecnih fluida,dosuo destilovane vode u akumulator,usisao enterijer

Image

...da bih na kraju proverio servisnu knjizicu i pogledao za koliko ga sleduje naredni servis

Image
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Čet Jun 27, 2013 10:56 pm

Miloše super ti je Punto već sam ti rekao a ovo sa farovima ti je pun pogodak, baš lepo izgleda. Šta ti se desilo sa unutrašnjom izolacijom haube?
Ja sam juče menjao zadnju levu svetlosnu grupu i motor zadnjeg brisača ali ne setih se da slikam. Štop mi je buraz zakačio vozeći u rikverc a motor brisača je zaribao.
Baš se lako menja i jedno i drugo, samo se skinu unutrašnji plastični tapaciri i skinu se 4 šrafa koji drže štop a motorče brisača drže 3 šrafa. Takođe sam poskidao folije sa zadnjih prozora jer su počele da se krzaju pri vrhu prozora. Za vikend mu sleduje menjanje prednje desne ručice brave i generalno pranje i čišćenje unutra.
Zna li neko da li smem u perionici da operem motor i čitavu haubu iznutra onim pištoljem u samouslužnoj perionici?
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod stralis3 » Čet Jun 27, 2013 11:59 pm

Hvala Dejo,cuvam ga i odrzavam sa puno paznje,a cilj mi je da njime sa'ranim ove Kragujevcane,vec je u boljem stanju od dobrog dela gore pomenutih. Ako mislis na onaj deo sto je pocrneo i meni je to bilo interesantno,ali to nije za vreme "mog mandata"...mozda je SLO bivsoj vlasnici doslo do pucanja PK kaisa (posto se na toj poziciji nalazi) pa je bilo malo dima ili nesto slicno. Pa vidjao sam ljude na samousluznim perionicama na -20 koji dizu haubu i peru motor,a mislim da pogotovo u ove toplije dane to ne predstavlja problem,ali najbolje se posavetuj sa "svojim lekarom ili farmaceutom"... :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Pet Jun 28, 2013 12:06 am

Nisam mislio na to nego baš na izolaciju sa unutrašnje strane haube. Ja tu imam izolaciju nešto kao mešavina neke tkanine i staklene vune, barem mi se tako čini, tako mi izgleda, nisam siguran od kog je materijala, crne je boje i pričvršćena je žabicama. Znači ne vide se ona rebra na unutrašnjoj strani. Trebalo bi da je zvučna i toplotna izolacija. Imamo istu onu plavu fasciklu za uputstvo za upotrebu i servisnu knjigu. :D
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod stralis3 » Pet Jun 28, 2013 12:25 am

Aaaaaaaa,sad znam na sta mislis...pa nisam nikada ni imao to,mada gledajuci sliku detaljno izgleda kao da je nekada bila tu. Na carini se svakakve stvari desavaju,mozda je i onda dobila noge. Ali Zastava 10 ni nema tu izolaciju...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Stefan Bgd » Pet Jun 28, 2013 12:49 am

Sličan problem sa ogrebotinama/tačkicama na sajtnama nastalim od kamenčića sam imao i ja na Stilu... No zimus sam i to sredio. :)
Takođe, planirao sam i farove da ispoliram, ali kod mene je problem u levom faru sa unutrašnje strane. Naime sijalica maglenke je riknula i zamaglila staklo, tako da i ako bi ih ispolirao spolja u levom uglu bi idalje bilo "magle"... Pitao sam za skidanje fara i odvajanje stakla i dobio odgovor da je isuviše zeznuto da se time bakćem zbog takve sitnice. Ipak, spoljno poliranje mora da padne. :D
Inače sve pohvale za trud i zalaganje oko Puntića!
Kad smo već kod farbanja, šminkanja... sad za koji dan treba da odvezem felne na farbanje. Bile su blago krive na ivicama, to je sređeno i sada su ravne ko staklo. No ta opercija ispravljanja je ostavila tragove na ivicama, tako da je jedino rešenje kompletno farbanje (uključuje peskiranje, plastificiranje)... U svakom slučaju još 100 evrića odoše iz džepa. 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod stralis3 » Pet Jun 28, 2013 12:59 am

Hvala Stefane...osim estetike,dobro je ispolirati i zbog vidljivosti nocu. Koji agregat imas u Stilu?
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Stefan Bgd » Pet Jun 28, 2013 1:15 am

Standardni 1.9 JTD sa 120ks. Dobar je, "nosi" Stila za sve pare, potrošnja je sasvim OK i Bogu hvala nisam imao nekih problema s njim do sada. Istina zamenjen mu je protokomer i očišćen EGR ventil, sve ostalo je samo redovno servisiranje. Trenutno je na satu 198.000 (originalnih) kilometara, još malo pa 200.000 i verujem da će barem još toliko da pređe bez ikakvih problema.
Planirao sam da mu u neko skorije vreme malo poboljšam performanse čipovanjem, ali izgleda da će to malo da pričeka. Nema se finansija dovoljno za sve. :)

Uglavnom dobar je, nećemo da ga menjamo, barem za sada. Planova i ideja imam dosta, ćale i ja udružujemo snage što tiče održavanja i sređivanja, tako da će svakako biti samo još bolji. 8)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod stralis3 » Pet Jun 28, 2013 1:22 am

Extra,dobar je to auto...a ako su mu pravi kilometri,navozacete se slatko i vi,a i onaj ko posle vas bude kupio vaseg Stila,ovo su mu najsladji kilometri. :)
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Kassbohrer » Pet Jun 28, 2013 1:37 am

@arandjelovic Ako je dizel peri slobodno, ja perem dva puta godišnje, ljeti i zimi. Ako je benzinac ipak se raspitaj malo...
@ Stefan Bgd Uz normalno održavanje nema potrebe da brineš do 400-500 hiljada, a što se tiče čipovanja budi oprezan, može da optereti turbinu i da dođe do problema sa istom, znam da ljudi vole snagu, ali 120 KS Stila sasvim lijepo nosi...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Stefan Bgd » Pet Jun 28, 2013 2:22 am

Naravno da je sasvim dovoljno ovih 120 ks, vuče on odlično njegovu težinu i kad jeste i kada nije prazan, ali značilo bi mu još malo snage u tim nižim stepenima, pogotovu onda kada je dobro natovaren. Znam da to sa sobom nosi i određeni rizik, no dosta ljudi je to odradilo na svojim kolima i za sada nisam naišao na negativna iskustva.
Prema rečima zaposlenih u servisu koji se bavi time, pre samog čipovanja se obavlja testiranje/kontrola motora, te se utvrđuje da li je isti pogodan za takvu vrstu dorade ili pak ne. Znam par ljudi koji su to odradili na identičnom JTD-u, kažu da su prezadovoljni postignutim rezultatima. Videćemo, to svakako nije u primarnim planovima. :) :wink:

stralis3 je napisao:Extra,dobar je to auto...a ako su mu pravi kilometri,navozacete se slatko i vi,a i onaj ko posle vas bude kupio vaseg Stila,ovo su mu najsladji kilometri. :)

Originalni kilometri su na njemu, provereno. Kupljen je sa servisnom knjigom u kojoj se i dalje vodi evidencija o urađenim servisima, kompletnim uputstvima i katalozima opreme. Svu neophodnu literaturu vezanu za njega imam. :lol: :D

Evo pre neki dan je bilo ravno 6 godina od kako je u vlasništvu kod nas. Duga je priča o tome kako je zapravo baš on kupljen, no ipak smo napravili dobar izbor. Iskreno od kako sam počeo da ulažem trud i rad u njega, postao mi je isuviše drag da bi ga se tako lako odrekao. Što ti kažeš, slatko me je navozao i tek će me navozati. A onda... pa možda i padne neka zamena u vidu nove Crome ili Alfe 159. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili