Logo

Jugoprevoz, Velika Plana

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Re: Jugoprevoz, Velika Plana

Postod sstrale » Ned Jul 05, 2015 9:06 pm

Bozur ima sad dobre buseve :D pre je bilo haos :D Ma bre,nema axiala pogotovo 50 koji moze da pridje onon njihovom sanosu sa dag motorom,to je i dalje najjace vozilo kod njih :D
sstrale
Član

Pridružio se: Sre Nov 14, 2012 5:28 pm

Sponzor

Postod Igor » Pon Jul 06, 2015 6:10 pm

Tourismo je po meni najbolji :D
Korisnikov avatar
Igor
Član

Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 4:33 pm

Postod Igor » Pet Jul 10, 2015 11:44 pm

Večeras, Smederevo - Bar, Neoplan Trendliner sa oko 30 putnika. Večeras je više putnika imao Jugoprevoz nego Lasta.
Image
Image
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod Igor » Sub Jul 11, 2015 12:02 pm

Šušanj, početak avgusta 2014. Bar - Smederevo
Image
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod Igor » Pon Jul 13, 2015 12:51 pm

Sinoć, napokon Berkhof Axial 70, Smederevo - Bar. Izvinjavam se zbog kvaliteta fotografije, nije mi bio uključen odgovarajući mod.
Image
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod Igor » Sre Jul 15, 2015 9:15 am

Sinoć (14.7.2015), Neoplan Trendliner, Smederevo - Bar/ Herceg Novi
Image
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod Igor » Pon Jul 27, 2015 8:52 pm

Jedna lepa vest za Gasu i ostale ljubitelje Sanosa:
Izgleda da su počeli da remontuju prigradske Sanose 415. Danas viđen #150 sveže ofarban, i uopšte nije bio bučan.

Elem, danas kupljene karte za 5.8. Palanka - Bar - Palanka, videćemo šta će biti, nadam se Tourismu ili Axialu 70, ali kako stvari stoje ne gine mi Trendliner.
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod amfan » Čet Jul 30, 2015 12:57 am

AS Bar:

Image
amfan
Član

Pridružio se: Sre Jun 10, 2015 1:21 am

Postod Igor » Sub Avg 22, 2015 2:38 pm

Kao što sam gore i napisao, 5.8 sam putovao Jugoprevozom od Smederevske Palanke do Šušnja, i nazad 16.8.

Pre početka ove male "reportaže", želeo bih da skrenem pažnju na neljubaznost gospođe koja radi na šalteru u Velikoj Plani.
Kupio sam karte preko sajta Jugoprevoza, istog dana uplatio, i sutradan sam hteo da mi pošalju karte busom za Palanku ili da odem po njih. Pomenuta gospođa je kada sam pozvao stanicu u Velikoj Plani rekla da ne može da mi napiše karte jer radi i na šalteru za prodaju i informacije i javlja se na telefon. Na taj izgovor je dodala da kontaktiram sutra kolegu koji radi u 1. smeni. Nakon kraće "rasprave" preko telefona odlazim tamo, i ona mi piše karte (tri komada), na šta je potrošeno 5 min. Tu je bio jedan radnik Jugoprevoza, sa kojim sam popričao. Između ostalog sam mu spomenuo da da im većina članova foruma zamera "forsiranje" Trendlinera, on je to opravdavao time što Trendliner ima 5 sedišta više. Kada je čula da spominjem forum, vozni park i poslovanje, odmah je spustila loptu.

Iskreno sam se nadao Tourismu u Axialu 70, pa u krajnjem slučaju i Axialu 50 i Intouru. Međutim, u oba pravca sam imao tu "čast" da se vozim prigradskim autobusom na međunarodnoj liniji, dugoj 500 km. Naravno, u pitanju je Trendliner.
U odlasku sam putovao Trendlinerom registarskih oznaka VP 002 LU, dok je u povratku bio VP 001 LU.

Image

Dok smo pakovali torbe mislio sam da će biti sve uredu, međutim sam bio užasnut mestom za noge(što dokazuje ova slika). Malo je falilo da se ukočim.
Image
Imao sam istu situaciju kao i član Nemke 92. U Velikoj Plani na peron pored nas je pristala Temsa Safari RD(još nije bila na forumu) Trans juga iz Obrenovca na liniji Beograd - Despotovac.

U pauzama su se svi žalili na ukočenost i na bolove u predelu kičme i vrata. U odlasku nije bilo filma, tihe muzike je bilo samo kod vozača, koja se jedva nazirala u četvrtom redu. Iznad sedišta nije bilo "kontrolne table" za svetla za čitanje (kojih nije ni bilo) i klimu. Klima je s vremena na vreme duvala kao nezdrava, tako da sam u jednom trenutku sedeo u duksu sa kapuljačom na glavi. Ne krivim posadu zbog klime, jer je klima u isto vreme duvala napred svom svojom jačinom, a pozadi uopšte. Posada, koja je maestralno odradila svoj posao, je bila jedina svetla tačka ovog putovanja.

Da su bila maksimalno udobna, a nisu, sedišta prigradskog autobusa nikako nisu mogla da zadovolje potrebe jednog prosečnog putnika na putovanju dugom 500km i 13h provedenih u njima.
Image

Popunjenost je bila 50/55.

16.8.
Image

U povratku je bilo filma, i tihe muzike kao u odlasku. Autobus je bio pun 55/55. Upitao jednog radnika gde su Berkhofi i Tourismo rekao da one koje treba da zanima raspored autobusa, ne zanima. Kaže da gledaju samo što više karata da prodaju i da stave što više ljudi u jedan autobus.

Takođe, u Budvi je na peronu pored bila Setra 315 HD čini mi se Alo expressa iz Podgorice. Ponovo sam se našao u nezavidnoj situaciji.

Evo još nekih fotografija:
"Fontana" Ušće
Image
Image
Unutrašnjost i još neki detalji:
Image
Image
Dugme STOP na rukodržaču koji je u sklopu galerije:
Image
"Kontrolna tabla" iznad sedišta putnika, koja nema nikakvu funkciju osim tri male LED lampice, otvor za klimu koji se nalazi kod svakog 4 - 5. reda sedišta.
Image
Image
Fabrička numeracija sedišta
Image
Image
Takođe dugme STOP kod sedišta iza vozača
Image
Numeracija i logo na kapicama sedišta
Image
Kontrolna tabla
Image
Isto malo mesta za noge kao i u odlasku
Image
Sedište do prolaza otpozadi, dok je sedište do prozora imalo samo mrežicu
Image

WiFi koji je bio u funkciji samo na teritoriji Srbije, je bio jako male brzine, skoro da nije ni postojao.

Tako i 2. godinu za redom ja ne mogu naći odgovarajućeg prevoznika za Crnu Goru. Prošle godine je to bila Lasta, sa kojom je iskustvo katastrofalno, a ove godine Jugoprevoz, sa kojim je iskustvo nešto malo bolje, ali opet nedovoljno.
Nisam očekivao ni muziku, ni film, ni čokoladice, ni osveženje ali jesam sedišta turističkog autobusa, mlađi turistički autobus sa toaletom i naravno, odgovornu i profesionalnu posadu. Za posadu sam imao "sreće"(da nazovemo tako, jer svaka posada treba biti odgovorna i profesionalna), a sa svim ostalim ne. Opet želim da naglasim da je posada bila maksimalno korektna i da je svima izlazila u susret. Sada vidim da je Jugoprevozu bitnija zarada(što je i normalno), ali shodno sa tom zaradom koju putnici dotiraju treba se prižuti i usluga, koja je ovde stvarno minimalna, bar po mom iskustvu. Tako da ću verovatno sledeće godine bolju priliku potražiti kod nekog prevoznika koji ima polazak iz Beograda (Fudeks, Trans jug, Banbus i slično).
Poslednji put menjao Igor dana Sub Avg 22, 2015 2:53 pm, izmenjena 3 puta
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod PEX » Sub Avg 22, 2015 2:47 pm

Nece da se otvore slike. :/ Dodji sledece godine do Beograda, da putujes pravom firmom-Fudeksom :)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Fipi 494 » Sub Avg 22, 2015 2:49 pm

Drugar meni fotke nece da se ucitaju, ne znam da li i ostalima tako, ali ja sem prve slike ne vidim nista ;)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Igor » Sub Avg 22, 2015 2:54 pm

Ispravio sam linkove :)

PEX je napisao:Nece da se otvore slike. :/ Dodji sledece godine do Beograda, da putujes pravom firmom-Fudeksom :)

Tako će i biti :D
Korisnikov avatar
Igor
Član

Postod Aleksandar97 » Sub Avg 22, 2015 2:59 pm

Odlična repotraža, kod mene se vide sve fotografije. :D Šta su uradili tom volanu, kad je lepljen nekom trakom? Jako malo ima prostora za noge, kako tu sede visoki ljudi? :D I da li još uvek prodaju Trendlinere? :D
Korisnikov avatar
Aleksandar97
Član

Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 9:59 pm

Postod PEX » Sub Avg 22, 2015 3:07 pm

Zaista mi nisu jasni celnici Jugoprevoza, pa ovo je katastrofalno. Kako ljudi ne shvataju da je ovo prigradski autobus, i koliko samo minusa dobijaju kod putnika. Mada ne vredi komentarisati, svojevremeno su ih za Spaniju slali. :D
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Igor » Sub Avg 22, 2015 3:55 pm

Aleksandar97 je napisao:Odlična repotraža, kod mene se vide sve fotografije. :D Šta su uradili tom volanu, kad je lepljen nekom trakom? Jako malo ima prostora za noge, kako tu sede visoki ljudi? :D I da li još uvek prodaju Trendlinere? :D

Hvala! :-)
I ja sam u početku mislio da je lepljen, ali je to zapravo neka plastična imitacija kamena.
Ja sam sa svojih 185cm jedva izdržao. Noge su mi ili morale biti raširene ili skroz skupljene i ukrenute u jednu stranu.
Mislim da ih još uvek prodaju.

@PEX Čelnike ne shvataju ni radnici :roll:
Korisnikov avatar
Igor
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije