Sloba
Tvoj predlog je naravno racionalniji, ali gradu Beogradu racionalno rešenje nije prioritet očigledno. Isplativost je pod velikim znakom pitanja kod električnih autobusa. Kao što si i sam rekao, bili u pitanju kondenzatori ili baterije, i jedno i drugo ima vek trajanja, koji je skoro sigurno kraći od samih agregata koji pokreću vozilo. U odnosu na trolu, teško da elektro bus može biti isplativiji, ali naravno treba gledati i u budućnost. No, mi ipak nebi trebali da ih testiramo, niti da idemo ispred mnogo bogatijih od nas. Svakako da je mnogo bolje kupovati po desetak električnih autobusa godišnje i postepeno ih uvoditi, nego to odraditi odjednom, pa ako se ne pokažu shodno očekivanjima, šta posle. Mada, Kinezi ih imaju na hiljade u svojim gradovima, pa se ne može reći da ih je mali broj proizvoden. Ne znam koliko su godina kod njih u eksploataciji. Beogradu su pride i klasični autobusi problem, a sa tim smo većinom upoznati, pa bi ipak trebalo malo bolje da odrede prioritete. A gde je tek pitanje železnice ili ne daj bože metroa. Kod nas se nažalost, mnogo šta radi na vrat na nos, i kreće se od kraja, a ne od početka.
Шоми303 je napisao:Колики је рок трајања тих кондензатора?
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
To bih i ja voleo da znam, a naravno interesuju me i troškovi njihove zamene.