43 električna VDL Citea Electric za holandski Qbuzz

43 električna VDL Citea Electric za holandski Qbuzz

Za potrebe prevoza u holandskom Groningenu, prevoznik Qbuzz nabavlja 11 zglobnih i 32 solo električna autobusa od proizvođača VDL Bus & Coach.

Kompanija VDL Bus & Coach će isporučiti 43 električna autobusa VDL Citea Electric prevozniku Qbuzz. Porudžbina se sastoji od 11 autobusa VDL Citea SLFA-180 Electric i 32 VDL Citea SLF-120 Electric. Ovi električni autobusi biće raspoređeni krajem 2019. godine na gradskim linijama Emena, Asena i Groningena. Pored elektrifikacije autobuskog prevoza u raznim velikim gradovima Holandije, kompanija VDL Bus & Coach takođe značajno doprinosi održivom autobuskom prevozu u Groningen koncesiji. Ova porudžbina je lepa dopuna za 10 električnih zglobnih VDL Citea autobusa i prevoziće na autobuskim linijama Q-link od lokalnog regiona do važnih destinacija u Groningenu.

VDL_Citea_SLF-120_Electric

Prelazak na čistiji javni prevoz
U julu prošle godine je izabran prevoznik Qbuzz da obavlja autobuski prevoz u provinciji Groningen i Drente. Važan razlog za ovo je ambicija spomenute firme da postepeno elektrifikuje celokupan autobuski prevoz u ovoj koncesiji. Upotreba električnih autobusa od decembra 2019. godine smanjiće emisiju ugljen-dioksida za 90%. Sa porudžbinom za 43 električna VDL autobusa i sa 10 VDL Citea SLFA Electric koji uveliko rade, kompanija VDL Bus & Coach ima veliki udeo u značajnom smanjenju ugljen-dioksida u okviru ove koncesije.

VDL_Citea_SLFA-180_Electric

VDL Citea Electric
32 autobusa VDL Citea SLF-120 Electric biče opremljeni sa baterijama od 216 kWh i napravljeni u konfiguraciji sa dvoja vrata. 11 zglobnih autobusa VDL Citea SLFA-180 Electric posedovaće baterijski sistem od 288 kWh i biće karosirani u konfiguraciji sa troja vrata. Obe varijante električnih vozila za prevoznika Qbuzz biće opremljene sa najnovijom tehnologijom baterija. Sa pantografom na krovu, vozila se mogu brže napuniti. Ovo obezbeđuje optimalnu radnu dostupnost vozila.

Qbuzz
Predzeće Qbuzz osnovano je u aprilu 2008. godine i predstavlja ambicioznog i inovativnog igrača na holandskom tržištu javnog prevoza. Kompanija ima preko 2.400 zaposlenih i preveze preko 300.000 putnika dnevno sa voznim parkom od 780 autobusa, 26 tramvaja i 10 vozova.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica