AMERIKANCI PRERAĐUJU STARE DIZEL AUTOBUSE U ELEKTRIČNE

Američka firma Complete Coach Works (CCW) za remont karoserija u drumskom i šinskom prevozu predstavila novi pogonski sistem nulte emisije izduvnih gasova ZEPS (Zero Emission Propulsion System) na repariranom autobusu na sajmu alternativnog čistog prevoza ACTA 2012 u Kaliforniji.

Kako tvrdi proizvođač, očekuje se da standardni autobus od 12 metara ima autonomiju od 200 do 275 kilometara, što predstavlja veliki pomak prema autonomiji koju postižu dizel autobusi. Sa ovom autonomijom, autobus se uklapa u profil linija većine prevoznika.

ZEPS sistem ima vrlo integrisan dizajn sa manje elemenata za laku i brzu instalaciju: integrisanu kontrolnu jedinicu sa jedinicom upravljanja ugrađene energije, sinhrono kvačilo koje kontroliše kompjuter za produženi vek trajanja, kao i mogućnost skladištenja energije prilikom kočenja sa kompaktnim dizajnom, idealnim za ugradnju na stara vozila, tzv. „retrofit“.

Reparirani autobus, urađen do mere da je kao nov, sadrži mnoštvo novih stavki kao što je laka potpodna konstrukcija od kompozita, novi pod, novi električni sistem i sitem kablova i potpuno obnovljen sistem ogibljenja i kočenja sa potpuno zamenjenim delovima koji su podložni habanju i trošenju. Vozilo takođe ima i novu instrument tablu sa „touch-screen“ sistemom monitoringa energije.

Pored ovoga, autobus ima potpuno remontovan ram šasije i karoserije zaštićene bojama visokog kvaliteta, nove gume i naplatke, vrata i rampu za invalide.
Proizvođač teži da postigne cenu od 475 do 500 hiljada dolara za potpuno rehabilitovan autobus sa ZEPS pogonom, što je polovina cene novog električnog autobusa. Prototip se trenutno nalazi na mesec dana ispitivanja. Proizvođač ovakav retrofit autobusa radi ukupno deset dana po autobusu.

Izvor: Busworld

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica