EKSKLUZIVNO: Autobus godine stiže u Srbiju

EKSKLUZIVNO: Autobus godine stiže u Srbiju

Preduzeće SDT Group d.o.o., zvanični uvoznik i ovlašćeni servis poljskog Solarisa, organizuje turneju električnog autobusa po Srbiji.

Turneja, koja će trajati od 25. septembra do 7. oktobra ove godine, a deo je promotivne kampanje Solarisa u Evropi, sačinjena je od probe u tri grada i prezentacije u Beogradu. Priliku da isprobaju najbolji autobus godine imaće lokalni pokrovitelji JGSP „Novi Sad“, Zoran Reisen iz Jagodine i Niš-ekspres, čime će domaća javnost imati prilike da u bliskom kontaktu upozna Solaris Urbino 12 electric.

Nagrada za Autobus godine 2017. dodeljena na sajmu IAA u Hanoveru. © Slobodan Kostić

Nagrada za Autobus godine 2017. dodeljena na sajmu IAA u Hanoveru. © Slobodan Kostić

Autobus koji dolazi na probu je prvi autobus godine bez SUS motora. Umesto dizel ili gasnog pogona, ispod haube ovog Solarisa nalaze se elektromotori ukupne snage od 250 kilovata koji se napajaju iz baterije kapaciteta 240 kilovatsati. Osim kroz plug-in sistem, baterije se mogu puniti i putem pantografa. Takođe, autobus koji dolazi u Srbiju umesto klasičnog radnog okruženja poseduje elektronsku instrument tablu osetljivu na dodir. Redakcija našeg sajta je pozvana na prezentaciju 29. septembra, kada ćemo vam doneti i više vesti.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica