Arriva Litas kupila Ikarbusov prototip

Arriva Litas kupila Ikarbusov prototip

Za potrebe gradskog prevoza u Beogradu, požarevačka kompanija je sa Ikarbusom potpisala ugovor o kupovini prototipnog vozila IK-112 LE i još 9 niskopodnih autobusa IK-112.

Kako je za Autobusi.NET potvrdio generalni direktor zemunske fabrike autobusa, Aleksandar Vićentić, požarevačka kompanija Arriva Litas d.o.o. je novi vlasnik prototipa IK-112 LE, prvog Ikarbusovog low-entry autobusa izgrađenog na šasiji Mercedes-Benz OC 500 LE. Osim za kupovinu ovog prototipa, Arriva Litas i Ikarbus su potpisali ugovor o isporuci još devet potpuno niskopodnih autobusa tipa IK-112 na sopstvenoj šasiji sa motorima MAN.

ikarbus_ik112le_01

U Ikarbusu je u toku proizvodnja 5 niskopodnih autobusa tipa IK-112 za JGSP Novi Sad, kao i 7 zglobnih autobusa tipa IK-206 za Lastu. Pored proizvodnje novih autobusa, u halama u Zemunu se privodi kraju reparacija 5. lota od ukupno 50 autobusa za GSP Beograd. Direktor Vićentić je naglasio da će Ikarbus spremno dočekati raspisivanje tendera za reparacije autobusa, kao i tendere za proizvodnju novih autobusa koji se očekuju u Beogradu i Novom Sadu u prvom kvartalu 2015. godine.
(Tekst i foto Saša Conić)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica