BICIKLOM PO SVOJU NOVU SETRU

Matijas Belk je prešao skoro 900 km biciklom kroz poplavljenu Nemačku do Noje Ulma gde je preuzeo svoju novu Setru S 516 HD.

42-godišnji Matijas Belk (Mathias Bölck), suvlasnik autoprevoznika Belk iz nemačkog grada Šubi, odlučio je da sam krene biciklom na put dug 894 km do Noje Ulma na primopredaju novog autobusa Setra S 516 HD. Putovanje do Setrinog primopredajnog centra u Noje Ulmu je trajalo osam dana sa još jednim danom za odmor. Biciklista iz hobija, ostvario je svoju zamisao od pre nekoliko godina da po novi autobus dođe biciklom.

Nova Setra S 516 HD je opremljena ekološkim Euro 6 motorom OM 470 snage 315 kW (428 KS). Autobus je dugačak 13,11 m i opremljen je sa 48 sedišta u Setra Voyage dizajnu sa 4 zvezdice, ima prilagodljivi tempomat i sigurnosni aktivni sistem asistencije kočenja. Pored novog autobusa ComfortClass 500, u preduzeću Belk redovno saobraća oko 20 autobusa iz serije MultiClass 400.

Matijas Belk je na ovom putovanju biciklom prelazio između 90 i 130 km dnevno i bio ovacijama pozdravljen ulaskom u primopredajni centar Setre u Noje Ulmu. On ovo putovanje vidi kao dobar predznak za svoj novi turistički autobus, ako zanemari šest pari unutrašnjih guma koje je usput potrošio i par nezgoda. Na tom putovanju je u nekom hotelu upoznao jednog vozača autobusa. Kad mu je ispričao razlog svog putovanja, vozač je spontano uzviknuo: „Ja bih pešice išao za Noje Ulm za novu Setru S 516 HD.“ Nakon obavljene primopredaje, gde su prisustvovali i Matijasova majka i brat, Belk je novom Setrom krenuo na prvo putovanje nazad u rodni grad.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica