Električni BYD za aerodrom u Los Anđelesu

Električni BYD za aerodrom u Los Anđelesu

Aerodrom LAX u Los Anđelesu će uskoro imati najveći vozni park električnih autobusa u SAD.

Kompanija Los Angeles World Airports (LAWA) objavila je kupovinu dvadeset autobusa na baterije proizvođača BYD za Los Angeles International Airport (LAX), koji će biti korišćeni za transport putnika na aerodromu. Novi električni autobusi će kompletno zameniti dizel autobuse sa dodatkom nekoliko novih. Autobusi će činiti najveći aerodromski vozni park ove vrste u Sjedinjenim Američkim Državama, a vozila će biti proizvedena u fabrici BYD Lancaster u Kaliforniji.

byd_electric_articulated_lax

Dvadeset BYD zglobnih autobusa dužine 18 metara koji se isporučuju poseduju električne baterije, i po prvi put u svojoj kategoriji dostupne u Sjedinjenim Državama. Imaju približnu autonomiju od oko 400 kilometara nakon jednog punjenja i kapacitet za 120 putnika, u zavisnosti od konfiguracije. Planirano je da vozni park smanji godišnju produkciju ugljen-dioksida na nulu, ili da štedi više od 130 000 litara goriva ili zamenjuje 66 konvencionalnih putničkih vozila sa puteva tokom čitave godine. Firma LAWA je objavila da, pored koristi za životnu sredinu i pružanja korisnicima tišeg prevoza, ovi autobusi će značajno smanjiti troškove energije i održavanja voznog parka.

Izbor kompanije BYD za isporuku vozila je rezultat potrebe firme LAWA da iskoristi najnovija tehnološka dostignuća u čistom transportu. Kupovina voznog parka je korak inicijative da se do do 2025. godine smanji efekat staklene bašte u Los Anđelesu na 45% ispod osnovnih nivoa iz 1990. godine. Takođe, LAX je korak bliže ispunjavanju zahteva za alternativnim gorivom pokrenutog 2017. godine kada su autobusi aerodroma prevezli preko 2,4 miliona putnika na više od 53.000 putovanja.

Kompanija BYD je najveći proizvođač električnih vozila, kao i najveći proizvođač električnih autobusa u Severnoj Americi. Kompanija je ušla na tržište Sjedinjenih Država 1999. godine i do sada je investirala ukupno 300 miliona dolara u zemlji. Sa isporukama električnih autobusa ka više od 40 američkih klijenata, uključujući Facebook, Stanford University, UCLA, UCI and Long Beach Transit, BYD je takođe uspešan u predstavljenju opsega električnih kamiona kupcima poput SF Goodwill, LA Port i Daylight.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica