Električni Hyundai na sprat

Električni Hyundai na sprat

Hyundai je predstavio svoj prvi električni dabl deker autobus sa baterijama koje se hlade tečnošću.

Kompanija Hyundai Motor je uz podršku korejskog Ministarstva za zemljište, infrastrukturu i transport predstavila svoj prvi dabl deker autobus, koji je u potpunosti električan i sa baterijom hlađenom tečnošću kapaciteta 386 kWh. Autobus može da pređe 300 kilometara sa jednim punjenjem. Prema saopštenju za štampu, autobus može da se kompletno napuni za 72 minuta. Južnokorejska kompanija radi na projektu 18 meseci kako bi smanjila dalju gustinu saobraćaja i vazdušno zagađenje u gradovima. Dodatni sprat omogućuje značajno više putnika od klasičnog autobusa iste dužine.

hyundai-electric-double-decker-bus_2 hyundai-electric-double-decker-bus_4

Sada je pitanje koliko će ovih autobusa poručiti gradovi?
Autobusi primaju do 70 putnika – 11 sedišta na donjem nivou, i 59 na gornjem – 1,5 puta više putnika u poređenju sa redovnim autobusima. Kroz implementaciju dva fiksna mesta za invalidska kolica, automatsku rampu i konstrukciju niskog poda, ovaj autobus osigurava dodatnu pristupačnost putnicima sa ograničenom pokretljivošću.

hyundai-electric-double-decker-bus_1 hyundai-electric-double-decker-bus_3

Veliki električni dabl deker autobus dugačak je 12.990 milimetara i visok 3.995 milimetara. Autobusi ima nezavisno vešanje na prednjoj osovini radi udobnije vožnje, a pokreće ga motor od 240 kW preko kardana u kombinaciji sa motorom na drugoj osovini što smanjuje gubitak električne energije. Sistem upravljanja zadnjim točkovima radi u skladu sa sistemom upravljanja prednjom osovinom, optimizujući performance upravljanja.

Izvor: insideevs.com

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica