Još električnih Solarisa za Hamburg

Još električnih Solarisa za Hamburg

Dva od deset vozila Solaris Urbino 12 electric koje je poručio prevoznik Hochbahn iz Hamburga već prevoze putnike u svakodnevnom saobraćaju. Zajedno sa električnim autobusima poručenim prethodnih godina, vozni park Solarisovih električnih autobusa će se povećati na 15 vozila tokom ove godine.

„Sa novim vozilima, čvrsto smo na putu ka autobuskom voznom parku sa nultom emisijom. Ovim putem štitimo životnu sredinu, obezbeđujemo bolji vazduh i postavljamo nove standarde mobilnosti u gradu“, rekla je Klaudia Gisken, član upravnog odbora kompanije Hochbahn prilikom prve vožnje sa putnicima.

Generalni direktor Solarisa, Havier Kaljeha, došao je u Hamburg radi prve vožnje sa putnicima. „Srećni smo što sa našim električnim autobusima postavljamo put ka ekološkoj prihvatljivoj mobilnosti i javnom prevozu sa nultom emisijom. Električni autobusi obezbeđuju čistiji vaduh i manje buke – dvostruku dobit za svakog građanina.“

Solaris_Urbino12electric_Hochbahn_3

Deset Urbino 12 electric vozila poručio je prevoznik Hochbahn prošle godine. Oni će biti punjeni putem utikača u garaži i imaće zagarantovan opseg od 150 kilometara. Autobusi sa troja vrata primaće do 70 putnika, od kojih će 25 moći da sedne. Energija će biti obezbeđena Solaris High Energy baterijama sa kapcitetom od 240 kWh. Dva električna motora na pogonskoj osovini pretvaraju kinetičku energiju u električnu prilikom kočenja.

Solaris_Urbino12electric_Hochbahn_4

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica