JUTONG SA ALISONOM U URUGVAJU

Urugvajski prevoznik proširuje svoju flotu sa 38 autobusa Jutong opremljenih Alison automatskim menjačima.

Prvi urugvajski prevoznik La Compañía de Omnibus de Pando S.A (COPSA) je nedavno kupio 38 autobusa marke Jutong (Yutong) opremljenih automatskim menjačima marke Alison (Allison). COPSA se pridružila dvema urugvajskim prevoznicima Corporación Ómnibus Micro Este S.A (COME) i Union Cooperativa Obrera del Transporte (UCOT) u obnovi voznog parka novim autobusima opremljenim automatskim menjačima Alison.

COME je nedavno kupio 10 novih Jutong autobusa, a UCOT je nabavio 20 autobusa Agrale MT17.0 opremljenih menjačima T270 i tako nastavio tradiciju od 30 godina saradnje sa fabrikom menjača Alison.

Očiti primer uspešne integracije Alisona u urugvajsko tržište autobusa je upravo prevoznik UCOT, čiji se vozni park u potpunosti sastoji od autobusa opremljenih Alison automatskim menjačima, od kojih su mnogi prešli preko milion kilometara, bez potrebe za povlačenjem iz upotrebe.

„Jedno od naših vozila sa Alison automatikom je prešlo preko 850 hiljada kilometara bez potrebe za zamenom kočionih obloga, dok su kod ostalih vozila ove obloge morale da se menjaju na svakih 40-50 hiljada kilometara. Retarder je ovde ključna komponenta,“ rekao je Enrike Garabato, direktor servisa i dodao „performanse Alisona ne prestaju da me zadivljuju.“

Autobusi opremljeni Alison automatskim menjačima su širom sveta poznati po dobrom ubrzanju i efikasnom kočenju i dobrom inegrisanju u saobraćajni tok, uz precizno i glatko manevrisanje, što je ključna prednost u urbanim sredinama sa velikim saobraćajnim gužvama. Pošto nema manuelnog menjanja brzina, vozaču se ne odvlači pažnja, manje se umara i samim tim se povećava sigurnost i komfor putnika.

Foto: Pablo R. Martínez

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica