Lučki Solaris na struju za Istad

Lučki Solaris na struju za Istad

Poljski Solaris je za švedsku luku Istad isporučio specijalni električni autobus za prevoz putnika na trajektnim terminalima.

Kompanija Solaris Bus & Coach ima mnogo iskustva u proizvodnji specijalizovanih autobusa. Asortiman proizvodnog pogona u blizini Poznanja uključuje, između ostalog, mobilni kozmetički salon, mobilni centar za doniranje krvi, filmski centar, komandni centar za vatrogasce i čak aerodromske autobuse. Osim terminala na aerodromima, Solarisova vozila takođe rade u službi prevoza putnika na trajektnim lukama.

solaris_urbino12_electric_port_ystad_2

Solaris je 2015. godine proizveo 8 autobusa namenjenih za prevoz putnika u luci Pirej u Grčkoj. Tek nedavno, kompanija je isporučila drugo vozilo novije verzije, napravljeno u Bolehovu, u švedsku Luku Istad. Svrha ovog autobusa je da prevozi putnike između terminala i trajekta i jedinstveno je ne samo po svojoj specifičnoj nameni, već je takođe prvi autobus ove vrste napravljen u Bolehovu koji ima električni pogon.

Model Solaris Urbino 12 electric, koje je uveliko počeo sa redovnim radom u luci Istad, napaja se preko električne portalne osovine sa ugrađenim trakcionim motorima snage od 2 x 125 kW. Jedinice za skladištenje energije su baterije Solaris High Power sa kapacitetom od 58 kWh koje se, prema zahtevu kupca, napajaju punjačem na vozilu koje omogućavaju dopunjavanje vozila tokom noći snagom i do 20 kW.

solaris_urbino12_electric_port_ystad_1

Pored tipične opreme za moderne niskopodne autobuse, poput klima uređaja, osvetljenja zasnovanog na štedljivoj LED tehnologiji i sistema video nadzora, autobus napravljen u Bolehovu za prevoz u luci može da se pohvali serijom jedinstvenih karakteristika koje definitivno nisu uobičajeni u redovnim gradskim autobusima. Ove karakteristike uključuju drugačiji raspored putničkog prostora, kao prioritet dizajnera da stvore više prostora za stajanje i prostora za prtljag koji je napravljen na kućištima prednjih točkova i na zadnjoj klupi, takozvanim „šaragama“. Autobus takođe obuhvata sistem vizuelnih signala u obliku dodatnog osvetljenja za slučaj opasnosti instaliranog na prednjem delu krova autobusa. Upotreba ovog osvetljenja pokreće i gornje zadnje pokazivače pravca.

Autobus sa nultom emisijom takođe je opremljen specijalnim „skandinavskim paketom za toplotnu izolaciju“ koja poboljšava toplotni komfor putnika i smanjuje upotrebu energije u oštrim skandinavskim vrmenskim uslovima. Ovaj paket uključuje dodatke poput nestandardne bočne zidne i krovne izolacije, dodatnu izolaciju šasije oko lukova točkova i dvostruko zastakljene bočne prozore. Lučki Urbino 12 electric takođe poseduje veoma interesantno rešenje u pogledu upravljanja temperaturom vozila. Nakon noćnog punjenja baterija, svaki dan u 5:00 časova, parkirni grejači autobusa će se uključiti automatski omogućavajući da do vremena kada autobus treba da počne sa radom, oko 6:00 časova, unutrašnjost vozila dostigne programiranu temperaturu, u zavisnosti od godišnjeg doba. Ovo omogućava minimalan utrošak energije iz baterija bilo za potrebe zagrevanja ili hlađenja autobusa tokom svakodnevnog rada.

Među isporučenim specijalnim autobusima napravljenih do danas, Solaris može da se pohvali mobilnim kozmetičkim centrom, mobilnim filmskim centrom, autobusima koji služe kao mobilna vatrogasna odeljenja i mobilni centri za davanje krvi. Dva vozila „krvopije“ koje je naručio Regionalni centar za transfuziku iz Katovica, jedinstvena su na globalnom nivou. To su prvi autobusi tog tipa u svetu sa električnim pogonom. S druge strane, aerodromski autobusi poljskog proizvođača prevoze putnike do aerodroma u Poznanju, Varšavi, Parizu, Hamburgu, Oslu, Madridu, Barseloni i sunčanoj Majorki. Vozilo za Istad, iako jedinstveno u pogledu svog pogona, slično je sa 8 vozila isporučenih 2015. godine u luku Pirej.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica