VDL Citea Electric startuje u Mastrihtu

VDL Citea Electric startuje u Mastrihtu

U holandskom Mastrihtu u saobraćaj kreće VDL Citea na struju sa ciljem da se ispita mogućnost prelaska sa dizel i CNG pogon na potpuno električni.

U Mastrihtu u Holandiji je 13. marta 2015. godine pušten u saobraćaj električni autobus VDL Citea Electric na gradskoj liniji 4 u okviru projekta fondacije ZEB (Zero Emission Bus) koja promoviše prelazak na ekološki čistije i tiše vidove javnog prevoza. Pored fondacije ZEB, u projektu učestvuju provincija Limburg, grad Mastriht i Veolia Transport Limburg.

VDL-Citea-Electric-Maastricht-01

Mastriht je jedan od prvih holandskih gradova gde se u redovan saobraćaj uvodi potpuno električni 12-metarski autobus. Veolia je već imala prilike da testira električne autobuse različitih proizvođača u ovom gradu, ali će ovaj put testiranje trajati čak pola godine i ovaj autobus će biti prethodnik definitivnom uvođenju električnih autobusa u Limburg.

VDL-Citea-Electric-Maastricht-02

VDL Citea Electric će biti prvi autobus u Holandiji koji će se puniti korišćenjem standardizovanog protokola za kombinovani sistem punjenja. Proceduru punjenja je razvila nemačka i američka automobilska industrija, a sada se koristi i za tečke autobuse. Velika prednost je to što će, zahvaljujući standardizovanoj infrastrukturi, različiti korisnici biti u prilici da koriste isti sistem punjenja, što ga čini veoma ekonomski atraktivnim. Ovaj metod je od velikog značaja za popularizaciju korišćenja električnih vozila.

VDL-Citea-Electric-Maastricht-03

ZEB fondacija se posvetila zadatku da se do 2025. godine u Holandiji 5.100 autobusa sa pogonom na dizel i CNG zameni potpuno električnim autobusima. Trenutno usko grlo su visoka cena i velika masa baterija, ali se očekuje da će tokom narednih godina one postajati lakše i jeftinije.

VDL-Citea-Electric-Maastricht-04

VDL Citea Electric je potpuno elektrificirana varijanta niskopodnog modela Citea SLF dužine 12 metara. Izborom različitih električnih pogonskih sistema i pakovanja baterija može se dobiti optimalna kombinacija za svaki način korišćenja, bez posledica po komfor ili unutrašnji raspored i pristup. Citea Electric je jedinstvena po tome što je moguće prilagođavanje njene konfiguracije prema kompletnim zahtevima i željama svakog pojedinačnog kupca.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica