ZBRKA U MAS-U I GSP „Novi Sad“

Prigradski prevoz u Novom Sadu za susedne opštine sa mesne autobuske stanice. Zbrka na stanici, odgovor niko ne zna.

Autobusi gradskog prevoznika za Bački Jarak, Temerin, Gospođince, Sirig, Kamendin, Sremske Karlovce, Stari Rakovac, Beočin – selo, Čerević, Beočin, Banoštor i Lug od juče su po nalogu republičke saobraćajne inspekcije polazili sa perona Međumesne autobuske stanice (MAS) kod Železničke stanice.Za polaske u susedne opštine Gradsko saobraćajno preduzeće “Novi Sad” odredio je perone 13 i 14. Ranije su, da podsetimo, saobraćali s terminala “Šumice” kod “potkovice”.

Promena mesta polazaka autobusa kod putnika je izazvalo nedoumicu, jer nisu znali da li treba da plate ulaz na peron. Tu dilemu su imali i u gradskom prevozniku, pa se ulazak nije naplaćivao. Međutim pred kraj radnog vremena saznali smo da će ulaz koštati 35 dinara za sve putnike, bez obzira na to da li imaju mesečnu markicu ili plaćaju pojedinačnu kartu. U gradskom prevozniku juče nismo mogli dobiti nijednu informaciju u vezi preseljenja prigradskog prevoza, pa ni u Službi za informisanje.

Naredba republičke saobraćajne inspekcije je očekivana, pošto po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju autobusi moraju da se kreću kako su registorvani. Naime, gradski prevoznik je prilikom prijave ovogodišenjeg reda vožnje naznači da su polasci za susedne opštine s MAS-a, ali je to godinama izbegavao i koristio terminal “šumice”.

Z. Delić

Preuzeto od: Dnevnik

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica