11 HIBRIDNIH VOLVO AUTOBUSA ZA BRIGHTON & HOVE

Engleski prevoznik kupio nove dabl-dekere Wrightbus na šasiji Volvo B5LH.

Engleski prevoznik Brighton & Hove su obnovili svoj vozni park sa jedanaest novih hibridnih dabl-dekera Volvo B5LH sa karoserijom Wrightbus Eclipse Gemini 2. Zvaničnoj ceremoniji primopredaje su učestvovali predstavnici Volvo Busa, prevoznika Brighton & Hove kao i zvaničnik iz Ministarstva transporta. Novi autobusi će saobraćati na dve najopterećenije linije, a svrha hibridnih vozila je da se smanji uticaj na životnu sredinu.

Brighton & Hove imaju u voznom parku ukupno 54 Volvo autobusa sa Wrightbus karoserijom, jer već poseduju 41 dabl-deker na šasiji Volvo B9TL i 2 Volvo B5LH koji su već u eksploataciji na južnoj obali UK. Nova vozila je sufinansirala vladina fondacija Green Bus Fund.

Volvo B5LH šasija je opremljena oprobanim paralelnim hibridnim sistemom koji kombinuje dizel motor zapremine 4,8 litara sa elektromotorom i može se koristiti nezavisno ili u kombinaciji proporcionalno trenutnom zahtevu sistema za kontrolu vozila. Novi elektromotor takođe radi i kao generator koji prikuplja energiju kočenja i skladišti je u baterijama koje, zauzvrat, pokreću elektromotor.

Izvor: Volvo

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica