UPADLJIVI HIBRIDNI VOLVO AUTOBUSI ZA LUKSEMBURG

Volvo je gradu Luksemburgu isporučio 5 autobusa tipa 7900 Hybrid sa novom upadljivom kolor šemom.

Gradski prevoznik grada Luksemburga AVL je prvi grad Beneluksa koji je dobio nove modele Volvo 7900 Hybrid. Ovo je već treća isporuka za AVL, od kojih je u dve poslednje stiglo 10 hibridnih Volvo autobusa. Sa ovom isporukom, broj hibridnih Volvo autobusa u Luksemburgu se popeo na 25. Od tog broja, 13 autobusa je isporučeno za Sales-Lentz, 2 za Weber i 10 za AVL.

Prvi hibridni autobusi Volvo 7900 za Beneluks su opremljeni sa troja vrata, klima uređajem i dvostruko zastakljenim prozorima.

Novi Volvo 7900 Hybrid autobusi su poslednja generacija hibridnih modela Volvoa. U poređenju sa istim modelom na dizel, Volvo 7900 Hybrid troši 39% manje goriva i za toliko ima manji uticaj na životnu sredinu. Emisije čvrstih čestica i azotnih oksida su prepolovljene, a buka je znatno manja. Volvo 7900 Hybrid je 500 kg lakši od prethodnog modela, što mu omogućava da poveze više putnika.

Volvo je do sada prodao skoro 1.000 hibridnih autobusa u celom svetu, a izveštaji kažu da ispunjavaju očekivanja klijenata kada je u pitanju ekonomičnost, ekologija i visoka pouzdanost.

Volvo hibridni autobus se pokreće potpuno na struju, nečujno i bez emisije štetnih gasova sve do brzine od 15-20 km/h. Na većm brzinama dobija dodatnu snagu od malog 4-cilindričnog dizel motora pokretanog na biodizel. Energija dobijena kočenjem se sakuplja i čuva u baterijama i kasnije koristi za pokretanje elektromotora autobusa i za pomoćne sisteme.

Foto: Volvo

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica