VISEON SADA NUDI I KRAĆI DABL-DEKER

Na zahtev kupca, Viseon sada nudi svoj niskopodni dabl-deker i u dužini od 12,6 metara, a model nosi oznaku LDD13

Kratki dabl-deker je baziran na modelu LDD14 koji je prvi put bio predstavljen na sajmu komercijalnih vozila IAA 2010 u Hanoveru, samo što ima za 1,40 metara kraće međuosovinsko rastojanje. Ova mera, u kombinaciji sa zglobnom pratećom osovinom, daje ovom troosovincu mali krug okretanja od samo 20,46 metara. Istovremeno, on nudi 91 sedište na 12,60 metara dužine i tačno 4 metra visine.

Zahvaljujući brojnim varijantama opremanja autobusa, Viseon LDD13 je idealan autobus na frekventnim gradskim linijama, ali je isto tako pogodan i za prigradske i međugradske linije i turističke izlete. Autobus može da se naruči sa dvoja ili troja vrata, gde su druga vrata uvek dvokrilna širine 1.380 mm. Prva i treća vrata mogu biti jednokrilna širine 900 mm ili dvokrilna od 1.380 mm. Na međugradskoj varijanti, kao i kod modela LDD14, se standardno ugrađuju paralelogramska vrata sa spoljnim otvaranjem, dok su na gradskoj varijanti dostupna vrata sa otvaranjem ka unutra ili ka spolja. Postoje dva stepeništa koja vode na sprat autobusa, jedno je odmah iza vozača, a drugo je po želji kupca ispred srednje osovine iza drugih vrata ili iza zadnje osovine ispred trećih vrata.

Donja „paluba“ autobusa nudi visinu stajanja od 1.820 mm, iznad zadnje osovine je ta visina 1.680 mm. Visina stajanja na spratu je svuda minimalno 1.680 mm i ispunjava zakonske uslove. da bi se što više oslobodio prostor, konstruktori su u cetralnom prolazu predvideli tri velika staklena krovna prozora koji mogu da posluže i kao izlaz u slučaju nužde.

Vozačko radno mesto u novom Viseon LDD13 ima moderan kokpit koji zadovoljava najvnovije VDV smernice. Vozač ima vrlo pregledno i ergonomski prilagođeno prostrano radno mesto sa praktičnim mestima za odlaganje ličnih stvari. Da bi vozač mogao da prati sva dešavanja na obe etaže autobusa, u Viseon LDD13 se standardno ugrađuje video nadzor.

Izvor: Viseon

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica