BEŽIČNO PUNJENJE ELEKTRIČNIH AUTOBUSA

Prvi 12-metarski električni autobusi na beskontaktno punjenje testirani u Holandiji u gradu Den Boš.

Prvo terensko ispitivanje 12-metarskog električnog autobusa u javnom prevozu je trenutno u toku u gradu Den Boš u Holandiji. Ekološka energija čini ovaj električni autobus potpuno neutralnim kada je u pitanju uticaj na klimu. Ovaj električni autobus je dobijen preuređivanjem serijskog dizel autobusa Volvo 7700. Osim što ima ugrađenu utičnicu za punjenje strujom tokom stajanja u garaži, punjenje na stanicama će mu omogućiti da pouzdano vozi 18 sati, pri tome prelazeći oko 288 kilometara dnevno, bez potrebe za dužim stajanjem. Na stanicama električni autobus se dopunjava sistemom beskontaktnog induktivnog punjenja snage 120 kW u vremenu od par minuta.

Induktivni prenos energije ili IPT (Inductive Power Transfer) je sistem prenosa energije kod električnih vozila koji radi na principu uparivanja pomoću magnetne rezonance. Sistem se sastoji od primarnog kalema u kolovozu, koji je priključen na električnu mrežu, i prihvatnog kalema postavljenog ispod poda vozila. Osnovne karakteristike sistema su njegova pogodnost i sigurnost: vozač može da prati proces punjenja na monitoru. Unapred je isključena opasnost od saplitanja, nesreće prourokovane strujom, kao i vandalizam i krađa metala. Ekonomske prednosti su, iznad svega, veća dostupnost vozila i mogućnost korišćenja manjih, a time i jeftinijih baterija.

Testiranja se obavljaju u pravo vreme, pošto se stroži ekološki standardi u Evropi uvode 2014. godine. Komercijalna vozila kao što su autobusi će morati da imaju manju emisiju azotnih oksida za oko 80%, a sitnih čestica za 67%, u odnosu na važeći Euro 5 standard. Tražnja za klimatski neutralnim vozilima u javnom prevozu je značajno porasla. Električna vozila su naročito interesantna, jer stvaraju tek deo troškova energije u odnosu na dizel vozila. U kombinaciji sa pravom tehnologijom punjenja, njihov ukupni trošak će na duži period biti manji, uprkos trenutno visokoj nabavnoj ceni. Zavisno od veličine voznog parka i broja mesta za punjenje, kupovina autobusa koji koristi induktivno punjenje može da se isplati već za tri godine. U mestu Milton Kejns u UK, osam električnih autobusa će ući u redovan saobraćaj na leto 2013. godine sa jasnim ciljem da dokaže, ne samo ekološke, nego i ekonomske prednosti električnih autobusa sa induktivnim punjenjem.

Izvor: Conductix Wampfler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica