NJUJORK OBNAVLJA PREVOZ POSLE OLUJE

Hiljade radnika njujorškog gradskog prevoznika MTA su otpočeli radove na otklanjanju posledica prouzrokovanim uraganom Sendi.

Sistem prevoza u Njujorku do sada nije bio ovako pogođen. Sedam mostova je zatvoreno i neće biti pušteno u promet dok ne prođu detaljnu inspekciju. Najveći problem je sa tunelima podzemne železnice koji su poplavljeni, pa će proći nekoliko dana pre nego što se metro ponovo stavi u funkciju.

Ipak, najbrže od svih sistema će proraditi autobuski prevoz. Najavljeno je da će za početak autobusi voziti po redu vožnje za nedelju i to potpuno besplatno. Velik je problem to što je čak šest autobuskih garaža prevoznika MTA pod vodom.

Nakon što se voda povuče iz nižih delova Njujorka i ispumpa iz tunela podzemne železnice, neophodni su opsežni radovi u pregledu i otklanjanju posledica. Između ostalog, treba pregledati 5.600 autobusa, 6.200 vagona metroa, 1000 km pruge i 468 stanica metroa. Ovo će biti veoma mukotrpan, ali neophodan posao, kako bi MTA ponovo uspostavio prevoz za svojih 8,5 miliona putnika dnevno.

Izvor: MTA
Foto: NYC Transit Forums

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica