FOTO I VIDEO: Ikarbus Novom Sadu večeras isporučio 6 autobusa

FOTO I VIDEO: Ikarbus Novom Sadu večeras isporučio 6 autobusa

Autobusi.NET večeras dočekao konvoj od 6 novih niskopodnih autobusa IK112 koje je JGSP-u „Novi Sad“ isporučio zemunski Ikarbus.

JGSP „Novi Sad“ je od večeras bogatiji za 6 novih niskopodnih autobusa. Naime, zemunska fabrika autobusa je 30.12.2015. tokom popodneva u krugu fabrike JGSP-u predala nove autobuse koji su stigli u Novi Sad u krug preduzeća oko 18.30. Nova vozila već imaju registarske tablice, a nosiće garažne brojeve od 953 do 958. Prethodnu isporuku 5 autobusa IK112, naš portal je ekskluzivno ispratio u aprilu 2015. godine.

DSCF8202_ikarbus_ik112_jgsp10

Da podsetimo, Ikarbus je sa novosadskim javnim gradskim prevoznikom JGSP „Novi Sad“ zaključio ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih gradskih autobusa tipa IK112. Na tenderu koji je raspisan za 17. jun, Ikarbus se pojavio kao jedini ponuđač sa cenom od 97 miliona dinara bez PDV. Ponuda Ikarbusa je prihvaćena 24. juna, a nakon zakonskog perioda žalbe, ugovor je potpisan 15. jula 2015.

gspikarbussloba1 gspikarbussloba3 gspikarbussloba2

Osim ovih šest autobusa, Ikarbus je u obavezi da isporuči još 5 autobusa istog tipa na osnovu ugovora koji je sa JGSP-om potpisan 10.09.2015. godine i čija je ugovorena vrednost 79,8 miliona dinara bez PDV.

Isporučeni autobusi tipa IK112 su izrađeni na sopstvenoj šasiji, pokreće ih motor Euro 5 proizvođača MAN u kombinaciji sa automatskim menjačem Voith. Vozila su potpuno niskopodna, opremljena su tapaciranim sedištima, LED displejima, klima uređajem i rampom za invalide.

gspikarbussloba4

JGSP „Novi Sad“ nastavlja sa obnovom voznog parka, pa je tako raspisan i tender za kupovinu 10 zglobnih niskopodnih autobusa, što će biti prva kupovina zglobnih autobusa u Novom Sadu nakon 9 godina! Rok za predaju ponuda je produžen do 13. januara 2016. godine.

(Saša Conić, Aleksandar Dragutinović, Slobodan Kostić)

 

2 comments

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica