FOTO I VIDEO: Gradonačelnik Novog Sada provozao novi Ikarbus

FOTO I VIDEO: Gradonačelnik Novog Sada provozao novi Ikarbus

U JGSP „Novi Sad“ danas održana prezentacija šest novih niskopodnih autobusa IK112.

Na konferenciji za novinare organizovanoj u krugu JGSP „Novi Sad“, na kojoj je prisustvovao i Autobusi.NET, održana je prezentacija šest novih autobusa. Zemunski Ikarbus je nove autobuse isporučio 30. decembra 2015. godine, što je ekskluzivno zabeležio i preneo naš portal.

primopredajagsp5Generalni direktor JGSP-a, Milan Stanivuković, i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakli su novinarima da su zadovoljni što nova godina počinje sa novim autobusima i da se krajem marta očekuje još 5 ovakvih vozila. Tu se investicije u nova vozila ne zaustavljaju, jer se tokom naredne nedelje otvara tender za 10 zglobnih autobusa, koje će JGSP „Novi Sad“ otplaćivati na lizing.

gspprimopredaja6Direktor Stanivuković je gradonačelniku predstavio nove Ikarbusove autobuse, nakon čega se gradonačelnik okušao u vožnji jednog od njih i provozao novinare u krugu preduzeća.

primopredajagsp3Isporučeni autobusi su domaćeg proizvođača Ikarbus, nose oznaku IK112 i izrađeni su na sopstvenoj šasiji. Pokreće ih motor Euro 5 proizvođača MAN u kombinaciji sa automatskim menjačem Voith. Vozila su potpuno niskopodna, opremljena su tapaciranim sedištima, LED displejima, klima uređajem i rampom za invalide.

primopredajagsp4Da podsetimo, Ikarbus je sa novosadskim javnim gradskim prevoznikom JGSP „Novi Sad“ zaključio ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih gradskih autobusa tipa IK112. Na tenderu koji je raspisan za 17. jun, Ikarbus se pojavio kao jedini ponuđač sa cenom od 97 miliona dinara bez PDV. Ponuda Ikarbusa je prihvaćena 24. juna, a nakon zakonskog perioda žalbe, ugovor je potpisan 15. jula 2015.

(Saša Conić, Slobodan Kostić)

Comments

  1. […] FOTO I VIDEO: Gradonačelnik Novog Sada provozao novi Ikarbus […]

Descargar musica