GREJHAUND AUSTRALIJA KUPUJE 30 VOLVO AUTOBUSA

Volvo Bus Australija je sa kompanijom Grejhaund Australija potpisao ugovor o isporuci 30 turističkih autobusa do decembra 2013. godine.

Volvo B13R Greyhound AustraliaAustralijski ogranak kompanije Volvo Bus će za potrebe „Express“ flote kompanije Grejhaund Australija (Greyhound Australia) isporučiti 30 turističkih autobusa za duga putovanja. Eksploatacija novih autobusa će početi u decembru ove godine. Ugovor za isporuku novih autobusa na šasiji Volvo B13R je došao kao rezultat odluke prevoznika da podmladi vozni park i poboljša ponudu na tržištu, pri tom poštujući sve ekološke standarde smanjenjem emisije izduvnih gasova.

„Naši autobusi su najangažovaniji u zemlji, često pređu više od 300.000 km godišnje. Treba nam kvalitetan i pouzdan autobus sa razgranatom servisnom mrežom. Volvo je proizvođač koji sve to može da omogući Grejhaundu,“ rekla je Melinda Rič, direktor nabavke u Grejhaund Australiji.

Sa linijama koje se prostiru po celom kontinentu, mreža Grejhaund Australije pokriva preko 20 miliona kilometara kojim se preveze u proseku više od tri miliona putnika i turista svake godine. Autobusi moraju da voze po različitim topografijama terena i često u teškim uslovima. Tehnologija koju nude Volvo motori i šasije obezbeđuju ekonomičnu potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih gasova, što vozni park čini lako održivim.

Šasija Volvo B13R koristi isti vertikalni motor zapremine 13 litara (D13C) koji već nekoliko godina koriste Volvo kamioni. To je, stoga, jedan od svetski najprodavanijih teških dizel motora sa oprobanim performansama i pouzdanošću.

Pored prednosti koje nudi Volvo šasija, karoserija autobusa će biti prilagođena „Express“ floti Grejhaund Australije. Putnicima će na raspolaganju biti, između ostalog,  oboriva kožna sedišta, USB priključci za punjenje telefona i tableta, kao i WiFi.

Foto: Volvo

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica