Van Hool gradi fabriku autobusa u SAD

Van Hool gradi fabriku autobusa u SAD

Belgijski Van Hool u Moristaunu u državi Tenesi gradi novu fabriku kapaciteta 400 autobusa godišnje za američko tržište.

Van Hool NV, nezavisni proizvođač gradskih i turističkih autobusa i industrijskih vozila, sagradiće fabriku autobusa u Moristonu, Tenesi, SAD. Kada objekat počne sa radom u prvom kvartalu 2020. godine, Van Hool će zaposliti 600 radnika i proizvodiće 400 gradskih i turističkih autobusa godišnje za tržište javnog prevoza u Severnoj Americi. Svećano otvaranje gradilišta će se održati krajem ovog leta.

van-hool-builds-bus-factory-in-morristown-tennessee-us

Filip Van Hool, izvršni director kompanije Van Hool, izjavio je: “Imamo vise od 30 godina iskustva na severnoameričkom tržištu gde smo imali uspeha sa gradskim i turističkim autobusima za private kompanije. Isporučili smo vise od 11.000 vozila u Severnu Ameriku od 1987. godine. Na osnovu ovog iskustva i kroz istraživanje tržišta, saznali smo da tržište javnog prevoza, sa ukupnim godišnjim potencijalom od 6.000 do 8.000 vozila, nudi mogućnosti za Van Hool. Zbog “Akt o kupovini američke robe” naš porodični biznis odlučio je da osnuje novi proizvodni pogon u Sjedinjenim Američkim Državama”.

“Akt o kupovini američke robe ” iz 1982. godine zahteva da vozila koja se isporučuju javnim organima budu sastavljena u Sjedinjenim Američkim Državama, sadrže 70% svog udela od američkih dobavljača i 100% američkog čelika.

Van Hool je nezavisni belgijski proizvođač gradskih, turističkih autobusa i industrijskih vozila. Kompanija koja je osnovana 1947. godine nalazi se u Koningshojtu u Belgiji. Većina njihove proizvodnje je predviđena za Evropu i Ameriku. Van Hool ima oko 4.450 zaposlenih širom sveta, a većina njih radi baš u proizvodnim pogonima u Koningshojtu i Skoplju.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica