ALISON PREDSTALJA AUTOMATSKI HIBRIDNI SISTEM POGONA

Američki proizvođač „Allison Transmission“ predstavlja svoj novi potpuno automatski hibridni sistem pogona „H 3000“ za komercijalna vozila.

Alison je početkom marta predstavio svoj hibridni sistem pogona H 3000 na sajmu komercijalnih vozila u Indijanapolisu u SAD. Potpuno automatski paralelni hibridni sistem pogona je baziran na menjaču serije Allison 3000 koji je uparen sa komponentama hibridnog sistema, kao što su motor-generator, pogonska elektronika i pakovanja litijum-jonskih baterija. Moguće je prilagođavanje veličine i kapaciteta ovih pakovanja baterija u skladu sa tipom i namenom vozila čime se povećavaju i fleksibilnost i performanse.

H 3000 sakuplja energiju prilikom kočenja vozila i koristi je da pomogne pri kretanju vozila ili za napajanje pomoćnih sistema. U samom sistemu je potpuno automatski menjač sa pretvaračem  obrtnog momenta i hibridni motor-generator koji omogućava prevoznicima da ostvare maksimum ekonomičnosti uz izvanredne performanse i produktivnost.

„Oduševljeni smo što smo iskustva svetski poznate Alisonove pouzdanosti, trajnosti i tehničke stručnosti primenili u novi hibrid za potrebe naših kupaca kamiona i autobusa,“ rekao je Lori Tatl, potpredsednik Hibridnog programa Alisona.

„Sa hibridnom tehnologijom smo započeli 1989. godine, a od 2003. godine smo isporučili više od 5.000 sistema hibridnog pogona tržištu gradskih autobusa“, rekao je Tatl. „Pokretanjem proizvodnje novog H 3000, ova tehnologija će biti dostupna širem spektru komercijalnih vozila.“

Pošto je sistem baziran na automatskom menjaču Allison 3000, obezbeđen je miran i gladak prenos snage na točkove. Novi H 3000 će takođe biti opremljen poslednjom generacijom Alisonove elektronike kojom se kontroliše rad sistema i koja omogućava različite opcije za dalje poboljšanje produktivnosti i ekonomičnosti. Zavisno od tipa i namene vozila, ušteda u potrošnji goriva može biti do 25%. Početak serijske proizvodnje se očekuje tokom ove godine.

Foto: Allison Transmission

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica