BYD i ADL isporučuju električne autobuse za London

BYD i ADL isporučuju električne autobuse za London

Kineski BYD i britanski ADL isporučuju prevozniku RATP Dev London 36 električniih autobusa, a njihovu garažu pretvaraju u pametni operativni centar.

U novembru 2017. godine kompanija BYD i njen partner iz Ujedinjenog Kraljevstva Alexander Dennis Limited (ADL), obezbedili su porudžbinu 36 električnih autobusa tipa BYD ADL Enviro200 EV, dužine 10,8 metara, zajedno sa instalacijom 37 jedinica za punjenje i odgovarajućom infratrukturom za punjenje. Sa voznim parkom od oko 1.200 autobusa, prevoznik RATP Dev London posluje na 70 autobuskih linija mreže londonskog gradskog saobraćaja. Garaža prevoznika “Sheperd’s Bush” je dom za 36 novih autobusa namenjenih prevozu na linijama C1 i 70 javnog preduzeća Transport for London (TfL). Te linije su prešle na potpuno električni rad prateći uspeh kompanije koja je te linije dobila na tenderu koji je raspisao TfL.

byd_adl_london_2

Opremanje Shepherd’s Bush garaže za električne autobuse uključila je dalju saradnju sa SSE, strateškim partnerom kompanija BYD i ADL, kako bi se obezbedila instalacija infrastructure za električna vozila. Firma SSE je instalirala vitalne kablove za prenos električne energije i podataka, kao i električne vodove u garaži. Uloga kompanije BYD je uključivala i instalaciju sistema za pametno upravljanje punjenjem, kojim je uveden sistem za automatsko istovremeno punjenje svih parkiranih autobusa u garaži tokom noći sa minimalnim nadzorom. Sistem BYD uklanja rizike vezane za ručno punjenje autobusa i takođe smanjuje potrebnu radnu snagu tokom noćne smene, a time smanjuje operativne troškove.

byd_adl_london_1

Kompanija BYD i njeni partneri obezbedili su završetak ovog projekta sa minimalnim prekidom dnevnih operacija prevoznika RATP Dev London. Spomenuti prevoznik ima za cilj da progresivno preobrati Shepherd’s Bush u garažu kompletno električnim voznim parkom, kako bi to bila prva autobuska garaža te firme sa nultom emisijom u Londonu. Obnovljeni objekat Shepherd’s Bush zvanično su otvorili Ketrin Gajard, predsednica i izvršni direktor RATP Grupe, Lorens Betl, izvršni director firme RATP Dev i predstavnik TFL-a, Majk Braun.

Descargar musica