Električna Citea za milanski aerodrom Malpensa

Električna Citea za milanski aerodrom Malpensa

Na Malpensu stiži 4 električna autobusa Citea SLF-120 Electric, što su ujedno i prvi električni autobusi VDL-a za Italiju.

Milano cilja na potpuni prelazak javnog prevoza na nultu emisiju do 2030. godine. Sa 4 autobusa Citea SLF-120 Electric, VDL Bus & Coach će doprineti poboljšanju ekoloških prilika u ovom gradu na severu Italije. Dostavljeni autobusi će saobraćati između parkinga za automobile, terminala 1 i 2, i Cargo City-ja na aerodromu Malpensa u Milanu. Ovo je prvi projekat elektromobilnosti kompanije VDL Bus & Coach u Italiji i sprovodi se zajedno sa lokalnim prevoznicima.

VDL_Citea_SLF-120_Electric

Citea SLF-120 Electric za Milano je opremljena pakovanjem baterija od 85 kWh i opremljena je specijalnim osvetljenjem za upotrebu u slučajevima nužde. U autobusu sa zatamnjenim prozorima postoji internet mreža kao i USB utičnice.

Vozila će na aerodromu saobraćati non stop, čak i noću. Punjenje električnom energijom će se vršiti preko Heliox punionica, dok će Cargo City instalirati brzi punjač snage 300 kW za potrebe brzog punjenja tokom dana. Garaža ima punjače koji obezbeđuju istovremeno punjenje dva autobusa na 30 kW ili jedan autobus na 60 kW.

Za VDL Bus & Coach ovo nije prvi „aerodromski projekat“. Modeli VDL Futura već saobraćaju na aerodromima u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Rejkjaviku na Islandu. Na Šipolu, najvećem aerodromu u Holandiji VDL Citea autobusi saobraćaju 24 sata dnevno. Za potrebe aerodroma Oslo u Norveškoj, VDL Bus & Coach će isporučiti 8 zglobnih električnih autobusa Citea SLFA-181 Electric.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica