Električni Solarisi za Berlin

Električni Solarisi za Berlin

Nemački glavni grad je kupio 4 električna autobusa Solaris Urbino 12 electric sa indukcionim beskontaktnim punjenjem i pustio ih u saobraćaj na posebnoj test liniji.

Najveći nemački gradski prevoznik, berlinski BVG, prezentovao je 1. jula četiri nova električna autobusa na indukciono punjenje Solaris Urbino 12 electric. Nova vozila su već puštena u saobraćaj na test liniji 204, kako bi se sredinom leta uvrstila u redovne linije BVG-a.

solaris_urbino12_electric_bvg2 solaris_urbino12_electric_bvg1 solaris_urbino12_electric_bvg4 solaris_urbino12_electric_bvg3

Električni Urbino radi potpuno bez emisije gasova. Zahvaljujući elastičnom pogonu koji je napravio Vossloh Kiepe, vozila su izuzetno tiha i udobna. Bombardijeov set baterija kapaciteta 90 kWh se puni pomoću indukcionog sistema PRIMOVE lociranog na krajnjim stanicama. Sa snagom od 200 kW, proces punjenja traje svega nekoliko minuta, što autobusu daje dovoljno energije da stigne do sledeće stanice za punjenje. Električni pogon Vossloh Kiepe i centralni asinhroni motor daju dobro ubrzanje i maksimalnu brzinu od 65 km/h.
(Foto Solaris Bus & Coach, Busfahrer Magazin)

Descargar musica