Prvi električni Solaris za domaće tržište

Prvi električni Solaris za domaće tržište

Poljski Solaris Bus & Coach će isporučiti dva električna autobusa Solaris Urbino 8,9 LE Electric gradskom prevozniku iz mesta Ostroleka. To će biti prvi potpuno električni autobusi za domaće poljsko tržište.

Gradski prevoznik iz mesta Ostroleka (Ostrołęka) i Solaris Bus & Coach su potpisali ugovor o isporuci dva električna autobusa tipa Solaris Urbino 8,9 LE Electric. Prvi potpuno električni autobusi na domaćem poljskom tržištu biće isporučeni kupcu sledećeg leta.

solaris_urbino_8,9_le_electric

Nakon pobede na tenderu, Solaris će proizvesti dva električna autobusa namenjena gradskom prevozu u poljskom gradu Ostrovenka, lociranom severno od Varšave. Autobusi u low-entry izvedbi su dugački 8,9 metara i opremljeni su elektromotorima snage 160 kW i baterijama kapaciteta 160 kWh. Sistem za punjenje montiran na krovu je lako dostupan održavanju. Energija se može dopunjavati i standardnom trofaznom utičnicom. Kompletnu elektro opremu će obezbediti Medcom, dugogodišnji partner Solarisa.

Ostroleka se pridružuje spisku gradova koji su se odlučili za kupovinu električnih autobusa Solaris. Autobusi na baterije sa zelenim jazavičarem su već isporučeni ili treba da se isporuče u austrijski Klagenfurt, nemačke gradove Berlin, Braunšvajg, Diseldorf, Drezden i Hamburg, kao i u švedski Vesteros. Od aprila ove godine se može videti Solaris Urbino Electric u Krakovu, gde ga testira lokalno gradsko saobraćajno preduzeće.
(Foto: Solaris Bus & Coach)

Descargar musica