NOVI SAD: VIŠE MANJIH AUTOBUSA U PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

NOVI SAD: VIŠE MANJIH AUTOBUSA U PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

Više vozila manjeg kapaciteta na prigradskim linijama, glavna je novina novog reda vožnje koji će u javnom prevozu od sutra biti u primeni.
Portparol Gradskog saobraćajnog preduzeća, Milorad Vukašinović, kaže za Radio 021 da u gradskom saobraćaju, primena novog reda vožnje ne donosi značanije promene, ali da se na osnovu analize broja putnika, menja struktura angažovanih vozila u prigradskom saobraćaju.

“I to na taj način što će na ukupno 47 polazaka zglobna vozila biti zamenjena solo autobusima, dok će istovremeno na ukupno 12 polazaka solo vozila biti zamenjena zglobnim autobusima. Na taj način biće postignuti značajniji finansijski efekti koji neće dovesti u pitanje kvalitet prevozne usluge”, kaže Vukašinović. Od sutra će gradskim ulicama, radnim danima saobraćati 207 vozila Gradskog saobraćajnog, subotom 120, a nedeljom deset manje. Red vožnje može se kupiti na prodajnim mestima Gradskog saobraćajnog po ceni od 30 dinara, a informacije polascima mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji preduzeća www.gspns.rs, kao i putem mobilnog telefona na vap prezentaciji www.gspns.rs/wap.

Izvor: 021
Foto: Autobusi.NET (Sloba)

Descargar musica