BARSELONA KUPUJE JOŠ 10 MAN HIBRIDA

BARSELONA KUPUJE JOŠ 10 MAN HIBRIDA

Gradski prevoznik TMB iz Barselone novom kupovinom uvećava broj autobusa MAN Lion’s City Hybrid na 21 u voznom parku.

MAN Lion's City Hybrid TMB BarcelonaGradski prevoznik Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) je dodelio kompaniji MAN Truck & Bus Iberia ugovor za isporuku još 10 hibridnih gradskih autobusa. Novi autobusi MAN Lion’s City Hybrid će kupcu biti isporučeni do kraja 2013. godine. Sa ukupno 21 hibridnim autobusom MAN, Barselona će postati grad sa najviše vozila ovog tipa u voznom parku.

MAN Lion's City Hybrid TMB BarcelonaSolo autobuse dužine 12 metara napajaju dva električna motora snage po 75 kW. Ovo omogućava jednoliko i tiho ubrzanje sa obrtnim momentom od 3.000 Nm i to bez emisije štetnih gasova. Električni pogon napajaju dva izvora: ultra konedenzatori na krovu čuvaju kinetičku energiju prikupljenu prilikom kočenja i oslobađaju je ponovo prilikom ubrzavanja. Kao dodatni izvor energije se koristi MAN D08 dizel motor zapremine 7 litara i snage 250 KS koji se uključuje po potrebi. Ovaj motor ispunjava stroge EEV norme, a kad potreba za njim prestaje, automatski se gasi.

Miguel Angel Alonso, komercijalni direktor u MAN Truck & Bus Iberia je „veoma zadovoljan što je TMB još jednom ukazao poverenje u nas. TMB nam je dodelio ugovor drugu godinu za redom. Kompanija na taj način dokazuje da se uzda u hibridnu tehnologiju MAN-a, ne samo po uslovima korišćenja, već i po postignutoj optimalnoj pouzdanosti, koja je jednako važna. Naša vozila su se dokazala tokom meseci eksploatacije, a TMB nam se zahvalio novim tenderom.“

Uvoznik MAN autobusa i šasija za Srbiju:

Sejari d.o.o.
Autoput za Zagreb 15, 11199 Novi Beograd
Tel.: Centrala +381 11 2608 700
e-mail: info@sejari.co.rs
web: www.manbus.rs

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica