100 električnih autobusa BYD za Čile

100 električnih autobusa BYD za Čile

Za kineski BYD je ova isporuka električnih autobusa za Santijago najveća na američkom kontinentu.

Kineska kompanija BYD potpisala je ugovor o isporuci 100 potpuno električnih K9FE autobusa za čileanski prestonicu Santijago. Saradnja sa čileanskim distributerom energije, firmom ENEL, će rezultirati isporukom električnih autobusa i početkom njihovog rada u Transantijagu, sistemu javnog prevoza glavnog grada Čilea, krajem novembra.

byd_santiago_2

Kompanije ENEL i BYD predstavili su dva potpuno električna autobusa u Santijagu prošlog novembra, dok se Čile kreće ka elektrifikaciji svog sistema javnog prevoza kako bi poboljšao ugođaj putnicima. Autobusi, koji trenutno rade na osam najvažnijih gradskih žila, dobili su zvanično priznanje.

Dodatni vozni park koji će stići u Čile krajem godine takođe će prevoziti na glavnim bulevarima Santijaga. Pored toga, vozila će biti opremljena najnovijom tehnologijom baterija i biće prilagođena za čileansko tržište u skladu sa lokalnim propisima za javni prevoz.

byd_santiago_1

Uključivanje električnog voznog parka u sistem javnog prevoza kao što je Transantijago čini Čile pionirom elektrifikovane urbane mobilnosti u regionu i služiće kao model koji može biti implementiran na drugim tržištima. Njegov uspešan rad takođe će pokazati pozitivan uticaj na kvalitet života građana.

Kompanija BYD je prisutna u više od 200 gradova širom sveta i bila je vodeći svetski prodavac električnih vozila od 2015. do 2017. godine.

Descargar musica