21 električni Solaris za Poznanj

21 električni Solaris za Poznanj

Ukupno 15 zglobnih i 6 solo električnih autobusa Urbino electric biće isporučeni gradskom prevozniku MPK Poznanj do kraja februara 2020. godine.

Električni autobusi Solaris biće opremljeni Solaris High Power baterijama i mogu se napuniti putem pantografa ili utikača. Štaviše, električni Solarisi će posedovati niz modernih poboljšanja za putnike i vozače. Ovo su prvi autobusi sa električnim pogonom koji je izabrala prestonica velike poljske provincije, Poznanj, i time grad prati trend evropskih gradova koji prelaze na elektromobilnost.

Solaris_Urbino12_electric_MPK_Poznan_2

Gradski prevoznik MPK iz Poznanja i kompanija Solaris Bus & Coach S.A. su potpisali ugovor o isporuci 21 električnih autobusa – 15 zglobnih i 6 solo vozila standardne dužine. U skladu sa sporazumom celokupna porudžbina biće završena do februara 2020. godine. Ukupna vrednost ugovora je preko 70 miliona poljskih zlota (preko 16 miliona evra).

Ekološki prihvatljivi autobusi koje je izabrao prevoznik sa sedištem u Poznanju, biće opremljeni sa Solaris High Power baterijama. Kod autobusa Urbino dužine 12 metara, baterije se mogu pohvaliti kapacitetom od 116 kWh, a za zglobne će kapacitet biti 174 kWh. Skladištenje energije će biti prilagođeno brzom i učestalom punjenju uz upotrebu visoke snage punjenja. Električni autobusi će biti prilagođeni za punjenje putem pantografa montiranog na krovu i klasičnim priključnim uređejem. Interesantno je da će modeli za Poznanj imati utičnice za punjenje na obe strane autobusa, što će olakšati istovremeno punjenje na nekoloko autobusa.

Solaris_Urbino12_electric_MPK_Poznan

Urbino električni autobusi koji idu za Poznanj, biće punjeni na tri lokacije. Dve potpuno nove stanice za punjenje preko pantografa biče postavljene na dva autobuska terminala: jedan na terminalu Garbari, gde će biti dostupan jedan punjač, a dugi blizu naselja Osiedle Sobieski. Na poslednjoj stanici, biče napravljene dve stanice sa dvostrukim mestima za punjenje, omogućujući istovremeno punjenje 4 vozila. Zahvaljujući pantografu snage i do 560 kW, autobusi će moći da nastave svoj rad posle samo nekoliko minuta punjenja na terminalu.

MPK prevoznik sa sedištem u Poznanju, takođe je odlučio da opremi garažu u Varšavskoj ulici sa stanicom za punjenje tokom noći. 10 dvostrukih stanica i tri mobilne stanice za punjenje omogućiče prevozniku da istovremeno dopuni više od 20 električnih autobusa.

Da bi se smanjila upotreba energije autobusa, proizvođač će instalirati sistem fotonaponskih ćelija na krovu vozila, prvi put za ovaj grad Poljske. Dizajn autobusa će takođe imati ekološku LED rasvetu i unutra i spolja. Pored toga, ovo će biti prvi put da se autobusi koji obezbeđuju osvetljenje u krivinama nađu na ulicama Poznanja.

Putnici prevoznika MPK u Poznanju naći će u svakom Urbino autobusu praktična rešenja koja su već poznata, poput USB portova ugrađenih u lajsne u vozilu ili dugmad za utvaranje vrata i zaustavljanje sa simbolima Brajeve azbuke. Solaris autobusi biće prilagođeni potrebama osobama sa invaliditetom ili putnicima sa kolicima. Za još veću udobnost tokom putovanja, odeljak za putnike će biti klimatizovan i opremljen putničkim informacionim sistemom. Sugurnost u Urbinu biče obezbeđena putem CCTV sistema. Još jedna karakteristika zizajnirana za prevoznika MPK je sistem brojanja putnika. U potpunosti bez emisije štetnih materija, Urbino electric je zasnovan na tihoj i efikasnoj električnoj osovini sa dva integrisana motora. Tokom ekstremne hladnoće, električni sistem grejanja biće podržan pomoćnim grejanje.

Do sada je kompanija Solaris isporučila preko 100 autobusa na baterije kupcima u Poljskoj, i skoro 90 takvih autobusa je počelo sa radom. Poznanj je još jedan grad koji je pokazao naklonost ka punjenju autobusa na baterije putem snažnog pantografa. Takvo rešenje uspešno je primljeno u Varšavi, Javožnu i Krakovu. Ovo pokazuje da se broj poljskih gradova, koji se opredeljuju za elektromobilnost svojih vozih parkova, brzo povećava. Kvalitet vazduha u ovim gradovima pretvorio se u jedan od glavnih izazova sa kojim se suočavaju savremene metropole. Tihi i ekološki prihvatljivi Solaris električni autobusi sigurno će povećati udobnost putovanja kroz Poznanj, ali će takođe omogućiti stanovnicima grada za udišu čistiji vazduh.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica