Amsterdamu 31 električna VDL Citea

Amsterdamu 31 električna VDL Citea

Javni prevoznik GVB iz Amsterdama i VDL Bus & Coach potpisali su ugovor o isporuci 31 električnog autobusa Citea, sa opcijom za 69 vozila.

VDL Bus & Coach je takođe odgovoran za implementaciju infrastrukture za punjenje. 31 vozilo biće korišćeno za gradski prevoz u Amsterdamu. Projekat je realizovan kroz blisku saradnju između Transportnog Regiona Amsterdam koji je odobrio koncesiju, opštine Amsterdam, prevoznika GVB i kompanije VDL Bus & Coach. Od 2020. godine električni autobusi Citea biće u upotrebi u Amsterdamu na linijama 15, 22 i 36 svi sa početnim i krajnjim odredištem kod stanice Sloterdijk. Oni će zameniti deo trenutnog voznog parka. Serija od 31 električnog autobusa sastoji se od 9 Citea SLF-120 Electric i 22 zglobna Citea SLFA-180 Electric. Oba tipa vozila imaju sličan dizajn i zadovoljavaju uslove koje je postavio prevoznik GVB za efikasan rad autobusa i centru grada.

VDL_Citea_SLF-120_Electric_GVB

Najnovija tehnologija baterije

Električni autobusi Citea za firmu GVB opremljeni su pantografom na krovu i najnovijom tehnologijom baterije. Operativna dostupnost ovih električnih autobusa povećana je kroz concept optimizovanog brzog punjenja. Zglobna vozila, Citea SLFA-180, biće opremljena sistemom baterija od 288 kWh, a Citea SLF-120 će dobiti baterijsko pakovanje od 216 kWh. Kada su u redovnom radu, autobusi će se puniti putem sedam brzih punjača na stanici Sloterdijk. Tokom noći, baterija će biti potpuno napunjanje preko 31 punjača u garaži prevoznika GVB.

VDL Citea Electric

Prevoznik GVB već poseduje dizel verziju niskopodnog autobusa Citea koji radi u redovnom saobraćaju. Niskopodni autobus idealan je za upotrebu u velikim gradovima sa velikim brojem putnika, poput Amsterdama. Zglobni Citea Electric ima 47 sedišta, a Citea dužine 12 metara opremljena je sa 31 sedištem. Prevoznik će koristiti 100% ekološku električnu energiju za punjenje autobusa, tako da će autobusi Citea raditi potpuno bez emisije. Dodatna prednost je to što su mnogo tiši od dezel autobusa. Pored poboljšanja kvaliteta vazduha smanjenjem emisije ugljen-dioksida, ovo takođe znači i smanjenje buke, što doprinosi boljem životnom okruženju. Sistem klimatizacije opremljen je toplotnom pumpom. Ova savremena tehnologija kontrole klimatizacije obezbeđuje visok nivo udobnosti putnika. Platforma za povezivanje u autobusima obezbeđuje bliže praćenje kapaciteta baterije i efikasnost prikupljajući i isporučivajući relevantne, operativne podatke.

VDL_Citea_SLFA-180_Electric_GVB

GVB

Firma GVB je javni prevoznik za Amsterdam. Svakog dana oko 843.000 ljudi koristi GVB prevoz, u metrou, tramvaju, autobusu, i na trajektima preko IJ i kanala Severnog mora. Cilj prevoznika je da preveze putnike bezbedno, ljubazno i prema raporedu. Polazna tačka je da se svi treba da se osećaju udobno, informisano i cenjeno. Prevoznik GVB koristi celokupno svoje iskustvo kako bi bio potpuni partner grada i regiona. Zajedno sa različitim stranama, prevoznik neprekidno radi na obezbeđivanju poželjne, dostupne i održive mreže javnog prevoza.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica