Berlin kupuje 15 električnih Solarisa

Berlin kupuje 15 električnih Solarisa

Berlinski javni prevoznik BVG naručio je 15 autobusa Solaris Urbino electric dužine 12 metara bez emisije gasova, koji će stići u prestonicu Nemačke 2019. godine.

Vozila koja je poručila firma BVG su ista Solaris Urbino 12 electric koja su 2017. godine osvojila nagradu za autobus godine („Bus of the Year“). Na berlnskim ulicama već prevozi 5 električnih autobusa Solaris, a novom narudžbinom će stići još 15 ekoloških autobusa sa logom zelenog jazavičara.Solaris_Urbino_12_electric

Autobusi na baterije za Berlin će biti pogonjeni osovinama sa integrisanim trakcionim motorima. Energija će biti skladištena u setu baterija tipa „Solaris High Energy“ sa ukupnim kapacitetom od 240 kWh, a njihovo dopunjavanje vršiće se putem utičnice, što je standardno rešenje za Solarisove električne autobuse. Autobusi za Berlin će, među ostalim karakteristikama, biti klimatizovani za putnike. Deset duplih USB utičnica omogućavaju punjenje mobilnih uređaja tokom putovanja. Vozila mogu da prime maksimalno 65 putnika, od kojih 28 može da sedne. Osam sedišta biće dostupno na niskopodnom delu autobusa, što će olakšati ljudima sa smanjenom pokretljivošću da zauzmu svoja mesta. Trenutno postoji ukupno 27 Solaris električnih autobusa koji prevoze na ulicama nemačkih gradova, uključujući Braunšvajg, Hanover, Hamburg, Frankfurt i Drezden.

Sa ovih 15 autobusa Solaris Urbino Electric za Berlin, poljski proizvođač autobusa prodaće ukupno 42 električna autobusa svojoj susednoj zemlji.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica