BG: Informacija o uspostavljanju linije JGP-a br. 505 i promeni trase linije JGP-a br. 504

BG: Informacija o uspostavljanju linije JGP-a br. 505 i promeni trase linije JGP-a br. 504

Na inicijativu građana naselja Miljakovac 3 – Miljakovačke staze i uz podršku predsednika opštine i članova veća GO Rakovica, Direkcija za javni prevoz je u funkciji mogućeg uspostavljnja javnog saobraćaja u delu naselja u okviru sistema ulica Miljakovačke staze, razmotrila mogućnost reorganizacije mreže linija javnog gradskog prevoza u naselju Miljakovac. Kako bi se korisnicima iz navedenog naselja omogućio veći kvalitet usluge i bolja prostorna pristupačnost javnom prevozu, u skladu sa uslovima saobraćajne mreže nakon izvršene analize konstatovano je da je u postojećoj situaciji moguće uspostavljanje lokalne linije javnog prevoza vozilima manjeg kapaciteta, koja će funkcionisati na relaciji od Miljakovca 1 do novog terminusa u naselju Miljakovačke staze.
Na taj način nova linija JGP-a će naselje u zoni ulica Miljakovačke staze povezavati sa centralnim sadržajima u delu naselja Miljakovac 1, 2 i 3, odnosno omogućiti korisnicima javnog prevoza iz ovog naselja efikasnije presedanje i korišćenje ostalih linija JGP-a na ovom delu mreže.
Trasa nove linija JGP-a br. 505 je: MILjAKOVAC 1 – Borska – Velizara Stankovića – Vukasovićeva – Miljakovačka – Miljakovačke staze – MILjAKOVAČKE STAZE.
Linija će na redovnoj mreži linija JGP-a koristiti sva postojeća stajališta JGP-a, dok će na navom delu mreže kroz naselje Miljakovačke staze biti uspostavljena: dolazno-polazno stajalište „Miljakovačke staze“ na novom terminusu u ovom naselju u visni kućnog br. 107, dva para novih stajališta: „Miljakovačke staze 1“ i „Miljakovačke staze 2“, kao i stajalište „Miljakovački izvori“ u dolaznom smeru ka okretnici u ovom naselju, odnosno stajalište „Miljakovac 3“ naspram okretnice linije JGP-a br. 48, u smeru ka „Miljakovcu 1“.
Na liniji JGP-a br. 505 radiće 1 vozilo – minibus, radnim danom, subotom i nedeljom sa vremenom obrta od 40 minuta.
Takođe u funkciji racionalizacije kapaciteta, uspostavljanjem nove linije JGP-a br. 505 u delu naselja Miljakovac 2 i 3, biće izvršena i delimična promena trase linije JGP-a br. 504 koja će u novom režimu saobraćati od terminusa „Miljakovac 1“ do naselja Resnik.
Prevoz putnika u navedenom režimu saobraćaja obavljaće se počev od ponedeljka 04.05.2015. godine.

KLIKNITE OVDE DA BISTE VIDELI TRASE LINIJA PRIKAZANE NA MAPI

(Foto: Miki – Autobusi.NET)

Descargar musica