FOTO: Beogradska Lasta kupila zglobne BMC

FOTO: Beogradska Lasta kupila zglobne BMC

Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ iz Beograda krajem marta isporučen je prvi od ukupno 7 kupljenih zglobnih autobusa BMC Procity 18

Skoriji redovi istorije našeg najvećeg prevoznika obeleženi su imenima različitih proizvođača autobusa. Deo njih poreklom vodi iz Turske, odakle su svoju priču u Lasti najpre zabeležili Anadolu Isuzu i Temsa, a tokom prethodnih nekoliko godina primetan je i udeo Otokara. Na neki način simbolično, uoči svog 74. rođendana, Lastina garaža ugostila je i novog člana porodice.

Sada već tradicionalno gostoljubivi domaćini iz Mašinoprometa, rado su nam ukazali čast da novog zglobnjaka prvi detaljno upoznamo i fotografišemo. Nedugo zatim pristiglo je i ostalih 6 primeraka, koji su nakon završene carine isporučeni Lasti. Tokom proteklih dana završeni su ugradnja neophodne opreme i brendiranje autobusa, i koliko već po objavljivanju ovog članka očekuje se da će vozila će biti puštena u redovan saobraćaj. Tu će, na prigradskim linijama zameniti vremešne i istrošene Ikarbuse IK-206. Fotografisani prvenac je dobio garažni broj 7901, dok će ostatak ekipe popuniti opseg do 7907.

Najsnažnija autobuska krstarica od 18 metara

Dok se beogradski i novosadski GSP-ovci fokusiraju ka gasnom pogonu, Lasta ostaje verna provereno efikasnom dizelašu. Ako uzmemo u obzir nižu cenu vozila, jednostavnije održavanje i dobru pouzdanost, jasno je zašto se Lasta odlučila za Kaminsonov ISL9 motor od 370 ks. Time, novi BMC Procity 18 zvanično postaje najsnažniji zglobni autobus na našim ulicama koji je pogonjen dizelom. Uparen sa ZF-ovim šestostepenim automatikom pogonskoj osovini isporučuje maksimalnih 1600 Nm, a uz menjač stiže i trostepeni usporivač („intarder”).

Identično kao i kod solo varijante, sa zadnje desne strane je postavljen rezervoar za „ed-blu” tečnost zapremine 44.5 litara. U glavni rezervoar, smešten napred kod prve osovine, staje ukupno 300 litara dizela.

Za Lastu standardna oprema iz ponude

Na samom početku, snažan motor i gotovo identične dimenzije oba međuosovinska rastojanja su karakteristike koje idu na ruku povozitosti zglobnog Procity-ja. Ujedno, to su najjači aduti koji će svakako pogodovati vozačima Laste tokom vožnje. Ipak, da bi vozač zaista bio zadovoljan vozilom tokom rada, neophodno je da dobar utisak ima i po pitanju svog radnog okruženja i komandi. Na prvi pogled, tu je sve ostalo gotovo tipično. Ugrađena je standardna BMC-ova instrument tabla sa identičnim rasporedom komandi. Na njenoj levoj strani smeštene su upravljačke jedinice Safkar klima uređaja, i Valeovog sistema predgrejanja („vebastera”).

Pomoćni sistem grejanja nesumnjivo će pomoći ukupnom učinku zagrejanosti autobusa, naročito pri izlasku iz garaže u zimskim uslovima, gde su GSP-ovi solaći pokazali najveće slabosti. Iza Gramerovog sedišta, u kabini se nalazi radijator, dok je u zoni kod pedala izveden usmerivač grejača, koji bi mogao da bude i nešto većih dimenzija. Dva ventilaciona otvora se nalaze i na panelu iznad vozača, jedan koji pokriva domen ispred, a drugi iza sedišta. U okviru istog panela smešteni su upravljačka jedinica Polarisovih displeja kao i digitalni VDO tahograf. Na kraju, tu je i dodatna pregrada za stvari vozača.

Neki detalji su mogli da budu bolje izvedeni

Sve nabrojano dosta podseća na novosadske zglobove, međutim… Lasta za razliku od JGSP-a ipak nije bila toliko zahtevna i detaljna po pitanju opreme. To se najbolje ogleda u samoj kabini vozača, počev od njenih vrata. Iznenađujuće, umesto stakla sa otvorom i pregradom za prodaju karata u donjem delu ugrađeno je staklo sa ramom koji je identičan onom u solo primercima beogradskog GSP-a. Upravo taj ram itekako „seče” vidno polje vozača svojom celokupnom visinom, što je prvi veći minus.

Drugi je primetan čim se ista ta vrata otvore. Naime, položaj protivpožarnog aparata je na starom mestu-tik pored sedišta vozača. Ostaje nejasno zašto fabrika i dalje nudi ovakvu izvedbu, kada su na novosadskim primercima pokazali da to može znatno bolje i skladnije da se reši.

Treći i najveći minus se odnosi na preglednost unutrašnjeg retrovizora. Na sredini gornjeg panela smešten je standardni retrovizor, koji daje dosta sitan odraz slike. Poznato je da vozači beogradskog GSP-a najveću primedbu imaju upravo na njegovu preglednost, koja je u zoni iza drugih vrata kritična. Pritom treba imati u vidu da je to primetno već kod solo verzije, a da je ovo znatno duža zglobna varijanta. Obzirom na to da nisu ugrađeni ni dodatno ogledalo kao ni video nadzor u zoni iznad vrata (barem za sada), vozač će nesumnjivo imati problema sa pregledom situacije u prikolici. Sa jedne strane propust kupca, a sa druge i samog proizvođača. Još bolja opcija od dodatnog ogledala svakako bi bilo to da video nadzor sa displejem postane deo standardne opreme Procity-ja.

U domenu četvrtog minusa nalazi se nedostatak podupirača-postolja za stopala kod pedala. Uz to, umesto standardne vešalice, mogao je da bude ugrađen i nosač sa metalnim ofingerom, kao znatno praktičnije rešenje. Iskreno se nadamo će izmenjena kabina postati deo standardne ponude, te da će sve ove primedbe postati prošlost.

Sasvim pristojan putnički salon za Lastu

Iako je u tipično gradskoj izvedbi, sa ukupnim kapacitetom od 155 putnika trebalo bi da jednako dobro budu zadovoljene potrebe prigradskih linija na kojima saobraća Lasta. Na lakotapaciranim sedištima smešta se 38 putnika, dok će ukupno 117 moći da pronađe svoje mesto za stajanje unutar putničkog salona. Standardno, na drugim i trećim vratima se nalaze mehaničke rampe za ulaz osoba u kolicima. U domenu tih vrata, u salonu se nalaze i platforme za njihov smeštaj tokom vožnje. Posebnu pogodnost u ovom slučaju predstavlja i sistem spuštanja desne strane vozila (takozvani niling”). Kod drugih i trećih vrata takođe se nalaze i USB priključci za dopunu mobilnih uređaja, njih ukupno 4. Čitav salon je pokriven i ukupno dvadesetjednim STOP prekidačem za najavu izlaska, a kompletnom njegovom dužinom putnici će se grejati uz kombinaciju učinka radijatora i kalorifera.

Tekst i fotografije:
STEFAN NIKOLIĆ, inženjer mašinstva

Galerija fotografija

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica