BYD električni autobusi i u Portugalu

BYD električni autobusi i u Portugalu

Kineska kompanija BYD je ušla na novo tržište za svoje električne autobuse – na jugu Evrope Portugal se pridružuje Španiji kao korisnik već isprobanih električnih BYD autobusa.

Služba javnog prevoza u Koimbri, SMTUC, izdala je porudžbinu za osam čistih električnih BYD autobusa dužine 12 metara. Ugovor o porudžbini potpisao je Manuel Augusto Soares Machado, gradonačelnik grada Koimbra, i Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe, u Koimbri, gradu severno od portugalske prestonice, Lisabona.

BYD je prošle godine predstavio dvanaestometarski autobus sa troja vrata. © Slobodan Kostić

Od nedavno su u ponudi i autobusi sa troja vrata.

Vozilo je u realnim uslovima prelazilo 140 do 200 kilometara.

To je prva kupovina čistih električnih BYD autobusa u Portugalu nakon prošlogodišnjeg uspešnog testiranja autobusa BYD dužine 12 metara, koje je sproveo prevoznik SMTUC.

Sa potvrdom ove porudžbine za Portugal, BYD proširuje svoje prisustvo u Evropi u 10 zemalja i sada ima više od 400 porudžbina za električne autobuse na evropskom tržištu.

Električni autobusi će servisirati nekoliko linija gradskog centra Koimbre, čime postaju prvi gradski vozni park električnih autobusa dužine 12 metara. Isporuka od osam vozila je planirana za početak 2019. godine.

Descargar musica