Zglobni električni Volvo redovno u Geteborgu

Zglobni električni Volvo redovno u Geteborgu

Nakon probnog rada u okviru programa ElectriCity, zglobni električni Volvo autobusi će od juna redovno saobraćati u Geteborgu.

U junu će se redovan saobraćaj sa elektrifikovanim autobusima proširiti na Geteborg. Dva prototipa, oba električna zglobna autobusa biće testirana na delu linije 16, koja ima česte polaske i prevozi veliki broj putnika. Proba je započeta u okviru ElectriCity, projektom koji od 2015. godine vodi elektrifikovane autobuse kroz demo saobraćaj na liniji 55 u Geteborgu.

volvo7900a_electricity

Dva nova autobusa koja će biti u funkciji ovog leta su 18,7 metara duga zglobna autobusa sa prostorom za 135 putnika, od kojih 38 može da sedi. Autobusi imaju četvoro dvokrilnih vrata, veliku prohodnu podnu površinu i egronomski dizajnirane šipke, ručke i naslone za stojeće putnike. Dizajneri su se takođe fokusirali na kreiranje istovetnih boja enterijera i odgovarajućeg osvetljenja. Ideja je da veliki broj putnika može brzo da se ukrca i izađe iz autobusa na svakom stajalištu. Tokom vožnje, u upotrebi je besplatan bežični internet, portovi za punjenje mobilnih telefona i poboljšane informacije o saobraćaju.

Pored samih vozila, mnogo pažnje je posvećeno na razvoj informisanja u autobusima tokom vožnje, testiranju novih tipova spoljnih i unutrašnjih displeja. Štaviše, autobuska stajališta u Eriksbergstorgetu i Lindholmenu imaće zaštitu od nevremena. Na dva autobuska stajališta, Eriksbergstorget i univerzitetska bolnica Sahlgrenska, postojaće stanice za punjenje. Ove stanice se baziraju na zajedničkom interfejsu OppCharge sistema, tako da ih mogu koristiti električni autobusi drugih proizvođača.

Novi zglobni autobusi na električni pogon su deo ElectriCity, partnerstva kojim zajedno upravljaju istraživačke zajednice, industrija i društvo, gde se nova rešenja za buduću generaciju održivog javnog prevoza razvijaju, predstavljaju i evaluiraju. Projekat zglobnih autobusa poveren je kompanijama Volvo Group, Västtrafik, Grad Geteborg, Göteborg Energi i Transdev.

Descargar musica