CITARO U VESELOM DIZAJNU ZA ŠPILMAN

Nemački prevoznik Špilman je kupio 6 autobusa Mercedes-Benz Citaro sa osveženim spoljašnjim i unutrašnjim dizajnom koji treba da učini prevoz autobusom atraktivnijim.

Mercedes-Benz Citaro SpillmannNemački prevoznik Špilman (Omnibusverkehr Spillmann GmbH) je jedan od šest autobusa Citaro nazvao „Nautilus“. Kao takav, savršeno se uklapa u postojeći koncept „City Lounge“ i „Metro Lounge“ koje je prevoznik bazirao na gradskim autobusima. Davanje imena gradskim autobusima aludira na njihovu specijalnu opremu koja odiše visokim kvalitetom i obezbeđuje opuštenu i prijatnu atmosferu, a u isto vreme odvraća od vandalizma. Prevozniku je danas, 27. januara, u krugu fabrike u Manhajmu svečano predato šest novih autobusa Citaro, kao i dva midibusa Sprinter City 77.

Zahvaljujući filozofiji prevoznika da stavi atraktivnost autobusa iznad svega, njihov vozni park je veoma popularan. Špilman je uveo koncept „kul“ dizajna, pa je tako dao imena autobusima „I-Bus”, „Nautilus” ili „OBI Bus”, i svaki od tih Citaro autobusa je jedinstven. Osvetljenje enterijera je u svakom vozilu posebno osmišljeno. Na primer, kod „Nautilusa“ je plavo svetlo predominantno i asocira na morsku atmosferu. Zidni paneli su obloženi specijalno štampanim motivima morskih dubina, a posebno presvučena sedišta sa plavim uzglavljem još više doprinose morskoj atmosferi. Sva vozila su opremljena bežičnim internetom, informativnim sistemom za putnike, kao i dovoljnim prostorom za smeštaj invalidskih kolica i kolica za bebe.

Kompanija Špilman je osnovana 1928. godine, a danas su jedan od vodećih prevoznika u regionu Štutgarta. U svom voznom parku poseduju 50 autobusa, a godišnje prevezu oko 4 miliona putnika. Preduzeće broji ukupno 80 zaposlenih radnika.

Foto: Daimler

Mercedes-Benz Citaro Spillmann

Mercedes-Benz Citaro Spillmann

Mercedes-Benz Citaro Spillmann

Descargar musica