Električni Solaris za Minhen

Električni Solaris za Minhen

Privatni prevoznik Josef Ettenhuber iz Minhena je prvi privatni prevoznik u Nemačkoj koji će prevoziti putnike električnim autobusima.

Kompanija Solaris će isporučiti još tri električna autobusa u Nemačku – ovaj put oni će otići u prestonicu Bavarske. U pitanju je nagrađeni autobus 2017. godine – Solaris Urbino 12 electric. Zahvaljujući sporazumu koji je potpisan sa proizvođačem iz Bolehova, kompanija Josef Ettenhuber GmbH će biti prva privatna autobuska kompanija u Nemačkoj koja prevozi putnike u električnim autobusima.

Urbino_12_electric_front

Posle dobijanja tendera za isporuku električnih autobusa u Berlin i Hamburg, Solaris je potpisao ugovor za isporuku tri vozila Solaris Urbino 12 electric u Minhen i okolinu. Ovo su prvi autobusi sa električnim pogonom koje je kupila privatna autobuska kompanija u Nemačkoj. Ettenhuber GmbH je ujedno i prvi prevoznik koji je kupio vozila Solaris Urbino 12 u svojoj poslednjoj nabavci.

Vozila će biti opremljena sa 240 kWh Solaris High Energy baterijama, koje će se puniti putem plug-in priključka. Punjač će biti povezan, prema standardu proizvođača, na utičnicu postavljenu iznad luka prednjeg desnog točka, na poseban zahtev nemačkog prevoznika, ali i na zadnjem delu sa desne strane vozila. Pogon će biti omogućen električnim osovinama sa integrisanim električnim motorima.

Solaris_Urbino_12_electric_interior

Autobusi bez emisije za prevoznika u Minhenu imaće nov dizajn kojeg karakteriše zaobljeni vetrobran i novi sistem prednjeg osvetljenja kompletno zasnovan na LED tehnologiji. Umesto prvih 5 prednjih farova, sva svetla (za put, maglu, pokazivač pravca i parkiranje), biće zamenjeni sa samo tri reflektora.

Solaris_Urbino_12_electric_f

U svakom autobusu biće po 33 sedišta, a njih 12 biće dostupno sa niskog poda. Vozila će primati do 71 putnika. Udobnost tokom putovanja u Solarisovim električnim autobusima biće osigurana zahvaljujući sistemu za klimatizaciju i informisanje putnika. USB utičnice će obezbediti punjenje mobilnih uređaja tokom vožnje, a mnogi će biti zahvalni na pristupu bežičnom internetu. Da bi povećala sigurnost putnika, vozila će biti opremljena sistemom za sprečavanje sudara – Mobileye – koji obaveštava vozača o neplaniranom i nekontrolisanom odstupanju od vozne trake sa upotrebom vizuelnih i zvučnih signala.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica