E-Bus Sileo na UITP 2015 u Milanu

E-Bus Sileo na UITP 2015 u Milanu

Turski proizvođač Bozankaya nastupa sa svojim elektrobusom Sileo na 61. kongresu UITP, koji se održava u Milanu od 8-10. juna.

Turskog proizvođača Bozankaya sa E-Busom Sileo smo premijerno imali prilike da vidimo na jesenas održanom sajmu komercijalnih vozila IAA 2014 u Hanoveru, odakle su i ove fotografije. E-Bus Sileo je nastao kao plod zajedničke saradnje turskih inženjera iz fabrike Bozankaya u Ankari i nemačkih inženjera iz Salcgitera.

bozankaya_ebus_sileo5 bozankaya_ebus_sileo3 bozankaya_ebus_sileo2

E-Bus Sileo se nudi u tri dužinske varijante: od 10,5 m, 12 m i 18 m. Pokreće se zahvaljujući električnoj energiji uskladištenoj u baterijama. One se pune u roku od sat vremena i obezebeđuju autonomiju od 230-260 km. E-Bus može da se puni na tačno određenim stanicama za punjenje, a u slučaju nužde, može se direktno priključiti na električnu mrežu putem utičnice od 380 V.

bozankaya_ebus_sileo4 bozankaya_ebus_sileo1

Pored toga, Sileo sakuplja energiju dobijenu kočenjem i skladišti je u baterijama. Kao rezultat, Bozankaya tvrdi da su troškovi potrošene energije jednaki potrošnji 5-6 litara dizel goriva na 100 km, dok je uobičajenom dizel autobusu neophodno 30-40 litara na 100 km.
(Foto Saša Conić – Autobusi.NET)

Descargar musica