BG: Ovog leta klima će raditi u svakom četvrtom autobusu GSP-a

BG: Ovog leta klima će raditi u svakom četvrtom autobusu GSP-a

Sistem za hlađenje trenutno je ispravan u svega 220 od 1.000 autobusa najvećeg gradskog prevoznika. – Vozači smeju da uključe hlađenje tek kada dobiju nalog od Direkcije za javni prevoz

Tradicionalno letnje „kuvanje” u autobusima GSP-a putnike neće mimoići ni ove sezone. Klima-uređaji postoje u 512 od 1.000 autobusa, a u funkciji ih je u ovom trenutku oko 220. Zapravo, putnici na prijatnu temperaturu sa sigurnošću jedino mogu da računaju u 200 „Solarisovih” zglobnih modela.

– U njima vozač pre uključivanja klime zaključa sve prozore, tako da putnici ne mogu da ih otvore dok sistem za hlađenje radi. U drugim autobusima to nije moguće, a zna se da sistem za hlađenje ne može da funkcioniše kako treba ako prozori nisu zatvoreni – objašnjava Igor Dronjak, tehnički direktor za autobuski podsistem GSP-a.

U najvećem gradskom javnom prevozniku najavljuju da bi u narednih mesec dana trebalo da budu osposobljeni rashladni sistemi u još 40 do 50 autobusa. Čeka se na freon i rezervne delove neophodne za opravku.

„Solarisi” su dokaz da se na pouzdan rad klima-uređaja može računati samo kada su fabrički ugrađeni. GSP je pre četiri godine uložio 200 miliona dinara u rashladnu instalaciju za 150 starih autobusa. Danas radi samo mali deo tada nadograđenih klima-uređaja, a česti kvarovi i komplikovano održavanje samo su uvećali trošak ove promašene investicije. Ispostavilo se i da stari motori ne mogu da podnesu dodatno opterećenje od 20 do 30 odsto, u režimu rada sa uključenom klimom.

– Problem je što nemamo ni dovoljan broj radnika kvalifikovanih za održavanje rashladnih sistema, a budžet za te svrhe nam je ograničen. Zato ne možemo da angažujemo firme koje su te rashladne sisteme održavale dok su bili u garantnom roku – ističe Željko Milković, generalni direktor GSP-a.

U najvećem gradskom prevozniku primorani su i na štednju goriva, a potrošnja je i za trećinu veća kada je klimatizacija uključena. Drugi trošak su i stalne nabavke delova i freona za rashladne sisteme. Prioritet imaju izdaci za popravku motora i drugih komponenti bez kojih vozila ne bi mogla da se kreću. U klimatizaciju se ulaže tek ako „pretekne” novca.

– Zbog toga smo prinuđeni na racionalno korišćenje klima. Vozači ne mogu da uključe hlađenje po svom nahođenju, već samo kada dobiju nalog od Direkcije za javni prevoz. Takva odluka donosi se u dogovoru sa Sekretarijatom za saobraćaj – navodi Milković.

 

Među tramvajima samo su „španci” hladni

Najmanji procenat klima-uređaja u voznom parku GSP-a imaju tramvaji, gde hlađenje funkcioniše samo u 29 novih KAF modela, od oko 130 vozila na šinama. U ostale modele, češke „kate” i tramvaje donirane iz Bazela nije ni moguće ugraditi rashladne sisteme.

Kod trolejbusa statistika je nešto povoljnija: klime postoje u osamdesetak od 126 vozila.

(Izvor: politika.rs, Foto: Mile – Autobusi.NET)

Descargar musica