Električni Solarisi u Luksemburgu

Električni Solarisi u Luksemburgu

Jedan od najvećih prevoznika u privatnom vlasništvu u Luksemburgu, firma Sales-Lentz, poručila je još autobusa brenda Solaris. Ovog puta, kod prevoznika sa sedištem u Bašaražu, gradu lociranom na jugozapadu zemlje, potpisan je ugovor sa kompanijom Solaris o isporuci pet električnih autobusa.

Solaris je započeo svoj saradnju sa firmom Sales-Lentz prošle godine kada je isporučio svoje prvo vozilo u Luksemburg. Tada je poručen autobus sa motorom koji koristi konvencionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem, ali ovog puta prevoznik je otišao dalje sa autobusom nulte emisije. Ukupno pet električnih autobusa iz Bolehova u blizini Poznanja biće isporučeni u Bašaraž. U skladu sa sporazumom, proizvođač će isporučiti dva solo autobusa dužine 12 matara u martu 2019. gidine, a ostala tri zglobna autobusa dužine 18 metara u junu.

Solaris_Urbino_12_electric

Zglobni električni autobusi koje je poručila firma Sales-Lentz, pokreće centralni trakcioni motor sa snagom od 240 kW. Sistem za skladištenje energije sastoji se od baterija tipa Solaris High Energy, sa ukupnim kapacitetom od 240 kWh. Vozila se mogu napuniti ili preko utikača, ili preko pantografa montiranog na krovu. Konfiguracija vrata 2+2+2+0 biće još jedna karakteristična odlika vozila, koja omogućava proizvođaču da postavi 43 sedišta za putnike, od kojih je 16 na niskopodnom delu.

Dvanaest metara dugački Solaris autobusi sa nultom emisijom, predviđeni da idu u Luksemburg, biće pogonjeni električnom portalnom osovinom sa integrisanim električnim motorima snage 2 x 125 kWh. Kao i u slučaju zglobnih autobusa, jedinice za skladištenje energije sastojaće se od Solaris High Energy baterija sa ukupnim kapacitetom od 240 kWh. Opcije punjenja za autobus slične su onima korišćenim u zglobnoj verziji vozila, kao što će biti moguće i dopunjavanje putem utikača ili pantografa. Zahvaljujući 2+2+0 aranžmanu vrata postoji mesta za 38 sedišta u vozilu.

Solaris_Urbino_18_electric

Autobusi Solaris Urbino electric koji će prevoziti putnike u Bašaražu, biće opremljeni sa klima uređajem, putničkim informacionim sistemom, sistemom video nadzora, štedljivim LED osvetljenjem i putničkim sedištima opremljenim pojedinačnim sigurnosnim pojasevima.

Tek jednu godinu nakon dobijanja prvog ugovora u Luksemburgu, kompanija Solaris uspela je da potpiše još jedan, za isporuku autobusa u tu zemlju. Luksemburški javni prevoznik Sales-Lentz zainteresovan je za zelena i inovativna transportna rešenja na dug period. U martu 2017. godine, model Solaris Urbino 12 electric uspešno je završio testove prevoznika na dve linije u gradu Bašaražu. Grad sada tesitra zglobni model Urbino 18 electric i njegovu solo verziju dužine 12 metara, model Solaris Urbino 12 electric.

Descargar musica